Mikulášské jízdy s ohňostrojem na Švestkové dráze

0
760

Litoměřicko – Švestková dráha zve děti a jejich rodiče v pondělí 5. prosince na mikulášské jízdy z Litoměřic horního nádraží do Mostu a zpět, které vyvrcholí ohňostrojem v Třebenicích.

Mikuláše, anděla a čerta potkají děti ve vlacích, které z Litoměřic horního nádraží odjíždí ve 12:14, 14:14, 16:14 a 18:14 hodin. V opačném směru, tedy ve vlacích z Mostu, bude mikulášská trojice jezdit ve spojích odjíždějících ve 12:28, 14:28, 16:28 a 18:28 hodin. Děti se mohou těšit na sladký dárek od Mikuláše. Ve vlacích platí tarif Dopravy Ústeckého kraje a OneTicket.

Celá akce vyvrcholí v 19:30 hodin ve stanici Třebenice čertovským ohňostrojem, na který pořádající společnost AŽD zve všechny obyvatele z okolí Švestkové dráhy. Vánoční atmosféru a čekání na odpálení ohňostroje zpříjemní v Třebenicích od 17:30 hodin kapela Blackbirds a teplé nápoje z pekelných kotlů.

„Mikulášské jízdy s ohňostrojem jsou poděkování cestujícím za to, že s námi jezdí, a Ústeckému kraji za podporu železniční dopravy. Vystupujeme proti plánovanému rušení některých železničních tratí v ČR, protože právě Švestková dráha je ukázkovým příkladem toho, jak se mrtvá železniční trať stala důležitou součástí skvěle fungujícího organismu Dopravy Ústeckého kraje. A proč právě ohňostroj? Slibovali jsme ho dětem několik let, ale covidová opatření jeho uskutečnění zabránila – a my sliby plníme,“ říká generální ředitel AŽD Praha Zdeněk Chrdle.

Toto je tisková zpráva společnosti AŽD.

Autor: Jiří Dlabaja

- Naši partneři -
Předchozí článekPřijďte na workshop krasopsaní na vánoční ozdoby!
Další článekVánoce v Míšni – navštivte trhy ve městě porcelánu
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno