Pátek, 19 dubna, 2024
3.5 C
Litoměřice
DomůZprávyTipy a nápadyProjděte Máchovým krajem křížem krážem a pokračujte do Českého ráje

Projděte Máchovým krajem křížem krážem a pokračujte do Českého ráje

Byl pozdní večer, první máj. Večerní máj, byl lásky čas. Takto začíná nejznámější dílo českého romantického spisovatele Karla Hynka Máchy. Pokud patří k vašim oblíbeným autorům, navštivte jeho kraj a nechte se okouzlit Máchovým jezerem, hradem Bezděz a dalšími skvosty.

Ubytujte se u Máchova jezera

Abyste mohli naplno nasávat atmosféru míst, ke kterým měl Mácha blízký vztah, musíte v nich strávit pár dní a pečlivě si projít co nejvíce jejich zákoutí. Tím pravý místem, na ubytování je Máchovo jezero. Nedaleko této vodní plochy nabízí celá řada kempů, ale také apartmánů a penzionů.

Hrad Bezděz, Kokořínsko a další cíle

Dalšími oblíbenými místy romantického autora, který zemřel v příliš mladém věku na zápal plic, byl hrad Bezděz a oblast Kokořínska. Abyste mohli poznat co největší kus Máchova kraje, využijte k tomu kolo nebo koloběžku. Popřípadě se mezi jednotlivými místy přibližujte autem. K celé řadě míst v kraji tohoto spisovatele, se vážou nějaké legendy a pověsti. Takže se zde bude líbit také rodinám s dětmi.

Navštivte také Český ráj

Nedaleko Máchova kraje leží další skvost naší země, a tím je Český ráj. I nabídka ubytování v Českém ráji je pestrá a návštěvy obou oblastí, Máchova kraje i Českého Ráje, můžete spojit. Aby vám neuniklo to nejlepší, vydejte se Zlatou stezkou Českého ráje a navštivte ta nejzásadnější a nejkouzelnější místa v oblasti.

Užijte si příjemnou dovolenou v krásných oblastech České republiky a vydejte se po stopách Karla Hynka Máchy. Třeba tak lépe pochopíte, co ho vedlo k napsání jeho díla Máj. Až budete mít Máchův kraj prochozený křížem krážem, vydejte se do nedalekého Českého ráje a s pomocí Zlaté stezky poznávejte ta nejkouzelnější místa. Obě tyto oblasti mají celoročně co nabídnout.

Zdroj obrázku: Jiri Igaz / Shutterstock.com

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -