Pátek, 19 dubna, 2024
3.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoPodzimní Sbírka potravin už tuto sobotu

Podzimní Sbírka potravin už tuto sobotu

Litoměřicko – Víte, že tuto sobotu 12. listopadu proběhne po celé republice Sbírka potravin? Pomozte také! Stačí v některém ze zapojených obchodů nakoupit trvanlivé potraviny a předat je dobrovolníkům v zelených zástěrách s logem Potravinové sbírky. Budou čekat za pokladnami.

Potraviny si následně převezme Potravinová banka Ústeckého kraje, která je přerozdělí organizacím, se kterými spolupracuje. Tak se potraviny dostanou k těm, kteří je potřebují – k seniorům, k lidem bez domova i k dětem v dětských domovech a azylových domech.

Aktuální situace je složitá a pomoc Potravinové banky potřebuje stále více lidí – přicházejí i ti, kteří si do teď dokázali poradit. Mezi těmi, kteří potřebují pomoc, jsou stále častěji i mladé rodiny s více dětmi nebo maminky samoživitelky, na které dopadá inflace a energetická krize.

Co nakoupit? Pomůže jakákoliv konzerva nebo dětská výživa. Žádoucí jsou také těstoviny, instantní polévky, rýže, trvanlivé mléko, cukr a olej. Pomůže i základní drogérie – šampon, sprchový gel, zubní pasta, dětské pleny nebo vlhčené ubrousky.

Sbírka bude probíhat od 8 do 18 hodin. Jak daleko od Vás je nejbližší obchod, který se do sbírky zapojil, se dozvíte ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -