Úterý, 23 dubna, 2024
6.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceBenefiční aukce pro litoměřickou Diakonii přinesla 900 000 Kč

Benefiční aukce pro litoměřickou Diakonii přinesla 900 000 Kč

Litoměřice – Ve čtvrtek 3. 11. se na litoměřickém hradě konal tradiční společenský večer s benefiční aukcí. Večerem již po deváté provázela herečka a zpěvačka Chantal Poullain a člen dozorčí rady střediska Zdeněk Bárta.

Spolu s dražícími vytvořili radostný sehraný tým s touhou podpořit potřebnou věc. V závěru aukce ředitelka střediska Irena Opočenská zhodnotila všechny aukce pod vedením Chantal Poullain. Ta za dobu svého působení v roli dražitelky pomohla Diakonii k více než 7,5 milionům korun. Výsledek aukce komentovala Opočenská slovy: „Nepřestává mě udivovat a překvapovat, kolik lidí kolem nás myslí na druhé a je ochotna věnovat část svého majetku na podporu sociálních služeb ve městě. Moc si toho vážím, za celé středisko bych chtěla vyjádřit všem dárcům velkou vděčnost. Děkujeme.“

Nejúspěšnější letošní exponát je renovované křesílko z chráněné Nábytkové dílny, které se vydražilo za 101 tisíc Kč. Plátno Červené nebe od ak. mal. Kamily Ženaté se vydražilo za krásných 65 tisíc korun. Velmi úspěšnou položkou se staly i adventní domečky z keramické dílny, jejichž odklepnutá částka byla nakonec 33 tisíc Kč.

Výtěžek benefice podpoří spolufinancování rekonstrukce objektu pro nové Chráněné bydlení v Kamýcké ulici. Stavba je již předána, noví obyvatelé se nastěhují v lednu 2023. Na 23. listopadu je naplánováno slavnostní otevření. Všichni jsou srdečně zváni.

O pohoštění hostů se postarala restaurace Klobouk, o nápoje zase Čajovna Hóra a kavárna Lorefa Kafé, která výtěžek z prodeje kávy – 5 700 Kč – věnovala středisku.

Akci podpořily Město Litoměřice a Asociace poskytovatelů sociálních služeb.

Autor: Vendula Poštová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -