Pátek, 26 dubna, 2024
15.3 C
Litoměřice
DomůKulturaOtevřené vinné sklepy na Podřipsku už počtvrté

Otevřené vinné sklepy na Podřipsku už počtvrté

Roudnice nad Labem – Počtvrté Říp, o.p.s. pro milovníky vína připravuje na sobotu 12. listopadu mimořádnou příležitost seznámit se s lokálními vinaři Podřipska. Tento den od 9 do 20 hodin budete mít možnost ochutnat vína přímo od vinařů a seznámit se s jejich prací. Mezi stanovišti budou účastníky přepravovat speciální kyvadlové vínobusy.

Ústředím akce bude Informační a dopravní centrum Podřipska v Roudnici nad Labem. Tady si zakoupíte vstupenku nebo již zakoupenou vstupenku vyměníte za degustační sklenku s nosičkou, elektronický čipový náramek a leták s detailními informacemi o průběhu celého dne. Jednotlivé vzorky vín u všech vinařů se budou platit pouze elektronicky, a to přes nabité čipové náramky. Dobíjecí místa budou na každém stanovišti.

Chateau Lobkowicz Roudnice nabídne svá vína v prostoru vinného pavilonu a přímo na vinici vrchu Sovice, kde bude vyznačena stezka vinicí s jedinečným výhledem na celé Podřipsko. Otevřeny ve vybraných časech budou také sklepy pod roudnickým zámkem. Vinařství Josefa Piksy, Vinařství Podrábský, vinař Bohuslav Schoř, Vinařství Vondrák a David Chocholatý nabídnou svá vína v Kulturním domě Říp. Jeviněvské vinařství otevře své brány přímo v Jeviněvsi. Zde bude zpřístupněná vinice kousek od vinařství samotného. Na vinici p. Johanovského budete moci ochutnat mladá vína od Líbalů.

Vínobusy propojí Roudnici nad Labem, Sovici a Jeviněves. Vyjíždět budou ze zřetelně označené zastávky č. 1 na Karlově náměstí v Roudnici nad Labem u zámecké zdi do jednotlivých stanovišť. Jízdní řád naleznete v letáku Otevřených vinných sklepů na Podřipsku.

Vinaři nabídnou nejen známá vína předchozích ročníků, ale také letošní mladá vína. Občerstvení bude zajištěno na každém ze stanovišť. Organizátoři pro zájemce připravili výhodný předprodej vstupenek, který probíhá v Informačním a dopravním centru Podřipska v Roudnici nad Labem nebo přímo na webu https://www.kulturaroudnice.cz/sklepy.

Autor: Beáta Krůpová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -