Úterý, 23 dubna, 2024
8.1 C
Litoměřice
DomůZprávyČerná kronikaTéměř devadesátileté seniorce ukradl peněženku, skončil ve vazbě

Téměř devadesátileté seniorce ukradl peněženku, skončil ve vazbě

Litoměřicko – Litoměřičtí kriminalisté zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže z Ústecka, které ho obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. 

Ústečan měl počátkem měsíce října krátce před polednem u vchodových dveří do bytového domu v Lovosicích přistoupit k 86leté ženě, jdoucí pomocí tzv. chodítka, která se tu chvíli vracela z nákupu. Měl využít její nepozornosti a ve chvíli kdy chtěla odemknout vstupní dveře, se jí měl pokusit z nesené tašky odcizit peněženku. Poškozená jej zachytila za ruku ve snaze mu zabránit peněženku z tašky vytáhnout. Muž měl však využít své fyzické převahy a peněženku jí po krátkém přetahování vytrhnout z ruky.

Bezprostředně poté měl i se svou kořistí utéct. Na základě intenzivního operativního šetření se podařilo muže během několika málo dní vypátrat a zadržet. Ke zranění seniorky naštěstí nedošlo. Škoda je předběžně vyčíslena na 1500 korun. 

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl obviněný vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. 

Autor: Pavla Kofrová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -