Čtvrtek, 25 dubna, 2024
4.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePřijďte do knihovny na přednášku spojenou s degustací kávy!

Přijďte do knihovny na přednášku spojenou s degustací kávy!

Litoměřice – Litoměřická Knihovna Karla Hynka Máchy bude v pondělí 31. října hostit zajímavou přednášku o kávě a zároveň o přírodě. Přijede sem totiž František Příbrský, ředitel záchranného programu Kukang. Přijďte si vyposlechnout příběh o tom, jak vznikla kavárna, která je sice v Ústí nad Labem, ale pomáhá chránit přírodu až na Sumatře v Indonésii!

Vstupné na přednášku je ZDARMA. Přednáška je spojená s degustací kávy.

The Kukang Coffee Sumatra je organizace, která působí na Sumatře v Indonésii, kde se snaží bojovat proti ilegálnímu obchodu se zvířaty a chránit symbol Indonésie – Outloně váhavého. Organizace vytvořila mimo jiné komunitu pěstitelů kávy, od kterých vykupuje velmi kvalitní kávu – a to za cenu vyšší, než za jakou by ji prodali na trhu. Na oplátku chce ale organizace Kukang od farmářů závazný slib, že budou dodržovat zákaz lovu ohrožených a chráněných volně žijících zvířat v jejich okolí. 

Ředitel záchranného programu The Kukang Coffee Sumatra, František Příbrský, je rodilý Ústečan.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -