Středa, 24 dubna, 2024
10.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceKamery a vysoké pokuty mají odradit zloděje od krádeží na hřbitově

Kamery a vysoké pokuty mají odradit zloděje od krádeží na hřbitově

Litoměřice – Instalace kamerového systému monitorovaného městskou policií a vysoké pokuty mají odradit zloděje od krádeží květin na litoměřickém městském hřbitově.

Deset tisíc korun. To je výše pokuty, kterou za krádež na hřbitově dostala 49letá žena, která byla dopadena přímo při činu. Stalo se tak díky fotopasti, kterou si k hrobu nainstalovali jeho majitelé, kterým se opakovaně ztrácely květiny. „Zvolili jsme horní výši sazby, neboť se v tomto případě jedná o velice zavrženíhodný čin. Věříme, že si po přečtení této informace další zloději trestnou činnost na hřbitově rozmyslí,“ upozornila Pavla Kofrová, tisková mluvčí litoměřického útvaru Policie ČR.

Město Litoměřice ve spolupráci s městskou policií umístilo v pondělí na hřbitov mobilní kamerový systém. Ten má v blížícím se období Dušiček pomoci policistům eliminovat a odhalovat další zloděje. „Na místo jsme ho umístili zatím na měsíc a uvidíme, jak se osvědčí. Zároveň zde v těchto dnech tradičně posílíme hlídkovou činnost,“ uvedl Robert Čelko, zástupce velitele Městské policie Litoměřice. „Majitelé hrobů se na nás většinou obracejí s tím, že se jim ztratily květiny nebo svíčky. Jde o jednotky případů. Věříme, že kamerový systém zloděje odradí,“ doplnil Robert Čelko.

Kolik je na hřbitově kamer a kde jsou rozmístěny policisté z taktických důvodů nesdělili.

Autor: Radim Tuček

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -