Pátek, 26 dubna, 2024
13.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceGastrocentrum Pohoda zve tentokrát třeba na škubánky s mákem

Gastrocentrum Pohoda zve tentokrát třeba na škubánky s mákem

Litoměřice – Gastrocentrum Pohoda v Litoměřicích pro Vás bude vařit i poslední říjnový týden – tentokrát však jen od pondělí do čtvrtka, protože v pátek je státní svátek.

Gastrocentrum Pohoda je ta správná volba pro všechny, kteří za jídlo nechtějí utrácet, ale zároveň se odmítají stravovat v rychlém občerstvení. Na Pohodě je na výběr z pěti hlavních jídel, přičemž oběd stojí 84,- Kč. Jídlo se vydává od 10.30 do 14 hodin.

V pondělí 24. října přijďte na ledový salát s hermelínem a granátovým jablkem. Pro milovníky české klasiky bude guláš s knedlíkem nebo znojemská pečeně s rýží. Návrat do dětství představují opečené škubánky s mákem, ke kterým dostanete míchaný kompot. Nezklamou ani vepřenky s bramborem. Pondělní polévka je risi – bisi.

V úterý 25. října se nechte pozvat na halušky se zelím a slaninou.  Zástupce staré dobré české klasiky tentokrát představují fazolové lusky na smetaně s bramborem. Bavit Vás určitě bude také Litoměřická směs s dušenou rýží  – jedná se o kostky vepřového masa s lečem a s nejrůznějším kořením. Vepřový mletý řízek s bramborovou kaší musí chutnat snad všem bez rozdílu. V salátové nabídce je v úterý salát s nivou a cherry rajčátky. Úterní polévka je hrachová s houskou.

Ve středu 26. října Vám Pohoda nabídne zapečené brambory s česnekem, smetanou, sýrem a zeleninou. Bude také evergreen české kuchyně – koprová omáčka s knedlíkem a vejci. A bude i Naháč z vysočiny – masový závitek plněný směsí z mletého masa. Na Pohodě k němu dávají špenát a bramborový knedlík. Debrecínská pečeně s těstovinami si své příznivce určitě také najde. A věčné dietáře potěší salát s červenými fazolemi a tofu. Středeční polévka je ovarová s kroupami.

Ve čtvrtek 27. října bude polévka zelná s klobásou. Hlavním tahounem čtvrteční nabídky je rajská omáčka s vepřovým masem a knedlíkem. Nezklame ovšem ani kuřecí řízek s bramborem. Pokud fandíte sladkým jídlům, vsaďte na meruňkové knedlíky s tvarohem. Českou klasiku zastupuje rizoto s vepřovým masem a sýrem. V nabídce salátů bude ve čtvrtek salát s kozím sýrem a mandlovými lupínky.

Gastrocentrum Pohoda najdete v ulici Žižkova 2, Na Vinici 2244, a v průchodu vedle městského úřadu.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -