Čtvrtek, 25 dubna, 2024
4.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceČást centra Litoměřic obsadí filmaři. Natáčení omezí dopravu 

Část centra Litoměřic obsadí filmaři. Natáčení omezí dopravu 

Litoměřice – Do Litoměřic se po několika měsících opět vrátí filmový štáb, který tu bude pro společnost Netflix dotáčet scény do akčního snímku Extraction 2 (česky Vyproštění). Natáčení s sebou dočasně přinese několik dopravních omezení v části centra města. Řidiči i rezidenti musí se změnami v provozu počítat v termínu od pondělí 31. října do úterý 15. listopadu. 

Dočasný zákaz zastavení se dotkne ulic Jezuitská (ta bude během natáčecích dnů uzavřena zcela), Wintrova a Mostecká. Dále také Mírového náměstí, kde nebude možné parkovat v prostoru naproti muzeu a na parkovacích místech před Raiffeisenbank. Tam budou vyhrazená místa pro technická auta štábu, vozidla cateringu, osobní vozy a rezidenty z Jezuitské ulice a Wintrovy ulice. S takzvaným pohyblivým záborem se počítá na Kostelním náměstí. Místa, kterých se omezení dotkne, budou včas označena příslušným dopravním značením.

Jak nastínil Martin Svoboda z produkční společnosti Stillking Films, stejně jako letos v březnu bude štáb z velké části pořizovat záběry v interiérech kostela Zvěstování Panny Marie. 

„Budeme točit v podstatě v podobném rozsahu jako na jaře, ale spíše méně,“ informoval Svoboda a vysvětlil, že půjde o takzvané dotáčky, kdy je potřeba některé záběry znova přetočit. Ačkoli se bude jednat o akční film plný přestřelek a honiček, nemusí se obyvatelé dotčené lokality v souvislosti s natáčením obávat hlučných zvukových efektů.

Podle Martina Svobody by na natáčení v Litoměřicích měly být pravděpodobně přítomny i hlavní hvězdy filmu. Zda mezi nimi bude i herec Chris Hemsworth známý jak z prvního dílu Extraction, tak i jako superhrdina Thor v komiksové sérii Avengers, není zatím jasné.  

„Filmový štáb se nejspíš vrátí také na další místa v České republice, kde druhý díl Extraction vznikal,“ doplnil Martin Svoboda.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Michaela Rozsypalová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -