Sobota, 20 dubna, 2024
4.2 C
Litoměřice
DomůSportHokejDaniel Tvrzník opouští po 16 letech Stadion. Bude trénovat pražskou Slavii

Daniel Tvrzník opouští po 16 letech Stadion. Bude trénovat pražskou Slavii

Litoměřice – S Litoměřicemi se loučí jedna z významných hokejových osobností posledních let. U A týmu totiž končí kouč Daniel Tvrzník, který vyslyšel nabídku pražské Slavie a stane se jejím novým hlavním trenérem. Ve Stadionu odvedl za šestnáct let spoustu práce a byl jak u postupu do první ligy, tak u vítězství v základní části v loňské sezoně.

V realizačním týmu Stadionu nebude poprvé po šestnácti letech figurovat jméno Daniela Tvrzníka. Osmačtyřicetiletý trenér kývl na nabídku pražské Slavie a odchází trénovat do Edenu, kde se stane po odvolání Jiřího Vebera hlavním koučem.

„Obdržel jsem nabídku na pozici hlavního trenéra Slavie a rozhodl jsem se ji přijmout. Nebylo to vůbec jednoduché rozhodnutí, navíc v rozehrané sezoně, ale myšlenku na změnu prostředí jsem v hlavě měl již delší dobu,“ uvedl litoměřický rodák. Ten zároveň poděkoval za roky, kdy mohl v klubu sbírat zkušenost a profesně růst.

„Chtěl bych poděkovat vedení Stadionu, především Danu Sadilovi, že mi vyšli vstříc. Právě Dan mě v roce 2006 oslovil, abych pomohl v podstatě s restartem celého klubu a začal svoji trenérskou kariéru. Po těch letech odcházím s pocitem dobře odvedené práce. Chci poděkovat všem kolegům v klubu, hráčům a v neposlední řadě skvělým fanouškům, od kterých jsem po celé roky cítil velkou podporu,“ dodal Tvrzník.

Odchod jedné ze zásadních postav realizačního týmu posledních let okomentoval právě i Daniel Sadil. „Kolega, kamarád a člověk, se kterým jsem v Litoměřicích začal vytvářet velký hokej, mi řekl, že se mu naskytla životní možnost a příležitost stát se hlavním trenérem Slavie. Proto mě požádal, abych ho uvolnil. Dan tady odváděl vždy kvalitní práci, takže pro nás nebude jednoduché tuto situaci vyřešit, ale došel jsem k závěru, že mu v žádném případě nechci bránit ve štěstí a klást mu překážky. V novém klubu mu přeju hodně štěstí a věřím tomu, že se mu povede tak dobře jako v Litoměřicích,“ uvedl předseda klubu.

Daniel Tvrzník spojil se Stadionem celou dosavadní trenérskou kariéru. Po konci té hráčské, v níž rovněž oblékal kališnický dres, naskočil do klubu v sezoně 2006/2007 jako kouč a tuto funkci vykonával až do současnosti. Řadu let působil pod Radobýlem i jako sportovní manažer, v minulosti byl také u obnovy mládežnických týmů a pomohl s restartem celého klubu. S A týmem se dočkal řady úspěchů, především postupu do první ligy či prvního místa v základní části Chance ligy v sezoně 2021/2022.

Celý klub dnes již bývalému trenérovi přeje vše nejlepší a mnoho úspěchů v novém angažmá.

Autor: Martina Kramerová

Zdroj: hclitomerice.cz

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -