Pátek, 29 března, 2024
16.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoPoslední šance zapojit aleje Ústeckého kraje do ankety Alej roku 2022

Poslední šance zapojit aleje Ústeckého kraje do ankety Alej roku 2022

ÚSTÍ NAD LABEM – Do uzávěrky nominační fáze letošního ročníku ankety Alej roku zbývají necelé tři týdny. V Ústeckém kraji je zatím přihlášena jedna z celkem 51 alejí z celé republiky. Soutěžní nominace je možné zasílat na www.alejroku.cz už jen do středy 26. října do 12 hodin. Začátkem listopadu pořádající spolek Arnika vyhlásí celonárodní hlasování. 

“Možnost přihlásit oblíbenou alej či krásné stromořadí, které jste potkali na cestách krajinou, máte už jen pár dní. Nenechte si ujít příležitost zapojit se do naší ankety Alej roku a zviditelnit tak alej, která jsi to podle vás zaslouží pro svou krásu či zajímavý příběh”, vyzývá Klára Ondrigová z Arniky. 

Nominované aleje v Ústeckém kraji
Skřivánčí alej u Krásné Lípy

Vítěznou alej zvolí česká veřejnost svým hlasováním od 2. listopadu 2022 do 11. ledna 2023. Dvanáctou Alej roku i nejkrásnější stromořadí v jednotlivých krajích vyhlásí Arnika v polovině ledna 2023.

Alej může do ankety nominovat kdokoli – jednotlivci, rodiny, sdružení, firmy, školy i obce. Absolutní vítěz obdrží jako hlavní cenu let balonem. Nominující všech 14 regionálních vítězek se mohou těšit na dárkové balíčky s poukazy od FotoŠkoda, knihy o památných stromech, dárky od Muzea Karla Zemana nebo vstupenky do botanických zahrad po celé České republice. Patroni ankety navíc zvolí nejkrásnější fotografii , jejíž autor získá digitální zrcadlovku značky Canon.

Cílem ankety je přitáhnout pozornost veřejnosti k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Hledejte s námi nejkrásnější vznosná stromořadí, upozorněte na ty, kterým hrozí zánik, a představte nám mladé aleje, které jste vysadili a o které budete pečovat i v příštích letech.

Krajina bez alejí je jako obraz bez rámu.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -