Čtvrtek, 25 dubna, 2024
9.7 C
Litoměřice
DomůKulturaV lovosické knihovně bude besedovat spisovatel Stanislav Motl

V lovosické knihovně bude besedovat spisovatel Stanislav Motl

Lovosice – Stanislav Motl přijede v úterý 11. října do Lovosic. Novinář a spisovatel, který se zabývá především objevováním záhad a pátráním v archivech, s sebou přiveze přednášku nazvanou „Pacienti Dr. Rittera.“ Můžete si ji přijít poslechnout v 17 hodin do velkého sálu městské knihovny. Vstupné: 40,- Kč.

Přednáška se týká dosud utajovaných pokusů na dětech českých odbojářů, ke kterým docházelo za druhé světové války v Německu. Němci dodnes neradi přiznávají, že existoval specializovaný koncentrační tábor jen pro děti – nikoliv pro děti židovské – ale pro děti hlavně českých a polských odbojářů.

Josef Mengele byl pouze jeden z mnohých řadových pseudolékařů, kteří tyto pokusy dělali pod oficiálním požehnání slovutných vědeckých ústavů, jejichž představitelé po válce získávali Nobelovy ceny a další uznání.

Během přednášky bude promítána 25minutová reportáž.
Film je postavený na příběhu nejmladšího českého odbojáře, 15letého Oldy Dolečka z hájovny Na luhu u Ústí nad Orlicí.

Stanislav Motl v minulosti pracoval pro časopisy Svět v obrazech, Květy a Reflex. Na TV NOVA měl čtrnáct let pořad Na vlastní oči. Pro Český rozhlas 2 připravuje pořad Stopy, fakta, tajemství. Je autorem několika filmových scénářů a nositelem celosvětové ceny The AIB International Media Excellence Awards, která je považována za rozhlasového Oskara.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -