Sobota, 20 dubna, 2024
4.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceDny zdraví v Litoměřicích tentokrát upozorní na poruchy příjmu potravy

Dny zdraví v Litoměřicích tentokrát upozorní na poruchy příjmu potravy

Litoměřice – Anorexie, bulimie, ale i záchvatovité přejídání se bude řešit v úterý 11. října od 17 hodin na přednášce v Knihovně Karla Hynka Máchy v Litoměřicích. Říjnové Dny zdraví, které právě probíhají, totiž chtějí upozornit i na poruchy příjmu potravy.

Přednáška je určena všem, kteří si vztahem ke svému tělu a jídlu nejsou jisti, ale také rodičům dospívajících lidí, učitelům a přátelům těch, kteří „mají s jídlem nějaký problém.“  Vstupné na přednášku je zdarma.

Povídat bude MUDr. Marie Štětinová, psychiatrička, která se zabývá právě mimo jiné také poruchami příjmu potravy. Zúčastní se i peer konzultantka, která má s poruchami příjmu potravy osobní zkušenost.

Akci pořádá Centrum duševního zdraví v Terezíně, které pomáhá dětem (a jejich rodinám) s psychickými problémy, ve spolupráci s Fokusem Labe.

Mimochodem – víte, že v loňském roce se s poruchami příjmu potravy v ČR léčilo více než 5 tisíc lidí? Za posledních deset let statistiky evidují patnáctiprocentní nárůst lidí s tímto onemocněním. Nejčastěji se objevuje u dívek mezi patnáctým a sedmnáctým rokem života, výjimkou ovšem nejsou ani děti do čtrnácti let věku.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -