Úterý, 19 března, 2024
2.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiPřijďte diskutovat o stálé scéně pro Sváťovo dividlo!

Přijďte diskutovat o stálé scéně pro Sváťovo dividlo!

Litoměřice – Víte, že na Zahradě Čech v Litoměřicích by mohla být stálá scéna Sváťova dividla a mimo jiné místo, kam by se dalo jít s dětmi, když venku prší? Přijďte se o tom dozvědět víc! Už dnes – v úterý 4. října od 17 hodin. První veřejné setkání na téma stálé scény pro Sváťovo dividlo proběhne přímo na Zahradě Čech, u proskleného pavilonu u vjezdu z ulice Karla IV.

„Sváťovi slibují politici nějaký druh stálého zázemí už víc jak 15 let. Ve volebním programu jsme měli, že se o to nyní pokusíme. Zároveň také, že chceme Zahradu Čech více otevřít veřejnosti a do jejího rozvoje zapojit místní spolky. Toto je první setkání, na kterém budeme diskutovat, jak by to mohlo vypadat, jak by Sváťa prostor využíval a jak by mohl pomoci rozvoji Zahrady Čech. Samozřejmě k diskusi zveme i další zastupitele,“ vysvětluje důvod dnešního setkání Jan Dostal za sdružení Severočeši – Litoměřice.

Setkání s pohádkou, kávou a lidmi, kteří se rozhodli pomoci splnit jeden sen a zároveň doplnit fungování výstaviště Zahrada Čech se kromě Sváťova dividla zúčastní také architekt Jakub Pleyer, zastupitelé města, zástupce Nadačního fondu BigMAT a další srdcaři Litoměřic. Děti vezměte s sebou – Sváťa s Alenkou jim zahrají pohádku „O Červené Karkulce.“

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -