Sobota, 20 dubna, 2024
3.4 C
Litoměřice
DomůKulturaDo Roudnice přijede na besedu ředitel pražské ZOO

Do Roudnice přijede na besedu ředitel pražské ZOO

Roudnice nad Labem – Víte, že Mezinárodní den zvířat bude slavit také roudnický Kulturní dům Říp? A to se současným ředitelem pražské zoologické zahrady – Miroslavem Bobkem. Sympatický nositel Medaile přátelství od mongolského prezidenta, do Roudnice na besedu přijede ve čtvrtek 6. října. Se zájemci bude besedovat od 19 hodin.

Miroslav Bobek je ředitelem pražské ZOO od roku 2010. Za jeho vedení se zoologické zahradě  podařilo překonat rekordní roční návštěvnost, zvýšit míru ekonomické soběstačnosti, prohloubit chovatelské úspěchy a zvýšit úsilí v záchraně ohrožených druhů.

Pražská zoo mj. ve spolupráci s Armádou ČR zorganizovala již čtyři letecké transporty koní Převalského do Mongolska a aktivně se zapojila do ochrany goril nížinných v Africe (zejména projekt Toulavý autobus).

Během dosavadního působení Miroslava Bobka  byly v Zoo Praha vybudovány zejména nový areál pro slony (Údolí slonů), Pavilon hrochů, Velemlokárium, Rákosův pavilon vzácných papoušků a nejnověji Darwinův kráter – expozice tasmánské a australské fauny v čele s ďábly medvědovitými.

Zrekonstruován byl Pavilon velkých kočkovitých šelem, obnoveny Gočárovy domy a po desetiletích znovu zpřístupněna stezka Zakázanka. Ve výstavbě je nový pavilon goril, v němž budou jeho obyvatelé v bezpečí před povodněmi, a v plánu je i nový domov pro medvědy lední. Za svůj velký úspěch Miroslav Bobek považuje získání slonů pro pražskou zoo ze Srí Lanky.

Pražská zoologická zahrada patří pod vedením Miroslava Bobka k deseti nejlepším zoologickým zahradám světa. Čím to je? A jaké má Miroslav Bobek aktuálně plány? Přijďte se zeptat!

stky se dají koupit z pohodlí domova – ZDE.

Předprodej je cenově zvýhodněný.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -