Úterý, 19 března, 2024
2.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceLitoměřice povede koalice ANO a Naše Litoměřice

Litoměřice povede koalice ANO a Naše Litoměřice

LITOMĚŘICE – Komunální volby v Litoměřicích přinesly zemětřesení na radnici. Občanská demokratická strana, která vedla město nepřetržitě více než 20 let se díky volebnímu neúspěchu rozhodla odejít do opozice.

“Vzhledem k výsledku voleb, rozdělení voleb a tomu, jak se profilovaly jednotlivé subjekty v uplynulých volbách, jsme se rozhodli na cestu opoziční práce. Těm, kteří se ujmout vlády v našem městě přejeme, aby se jim v nadcházejících letech dařilo hájit zájmy všech obyvatel a směřovat město k dalšímu rozvoji,” okomentoval za ODS výsledky voleb Filip Hrbek.

Již před volbami avizovali zástupci ANO Litoměřice, že budou preferovat koalici pouze dvou subjektů. K tomu jim voliči dali mandát a v Radě města tak zasednou zástupci ANO a uskupení NAŠE Litoměřice.

„Na post starosty města budeme navrhovat pana Radka Löwyho (ANO 2011), první místostarostkou se stane paní Alena Rožcová (NAŠE LITOMĚŘICE) a posty místostarostů obsadí pan Petr Panaš (NAŠE LITOMĚŘICE) a Jiří Adámek (ANO 2011),“ uvedl Tomáš Sarnovský z ANO 2011. Dále informoval, že povolební jednání probíhala hladce a koaliční dohodu se podařilo uzavřít rychle a bez průtahů.

„Se všemi stranami, které se dostaly do zastupitelstva, jsme jednali a hledali s nimi programovou shodu. V příštím týdnu budeme dále jednat s ODS, které nabídneme funkce ve výborech,“ uvedl Tomáš Sarnovský. Dodal, že i ODS získala ve volbách od voličů nemalou podporu.

“I nadále budeme plnit náš volební program. Nebudeme si hrát na opozici ani koalici. Prostě budeme celé čtyři roky nabízet řešení, nápady, vize a buď budou vyslyšené nebo ne,” říká garant volebního programu Severočeši – Litoměřice a další z nových zastupitelů Jan Dostal. 

Ustavující zastupitelstvo proběhne 19.října od 16 hodin.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -