Pátek, 19 dubna, 2024
3.5 C
Litoměřice
DomůKulturaZažijte potopení Titanicu na vlastní kůži v lovosické knihovně

Zažijte potopení Titanicu na vlastní kůži v lovosické knihovně

Lovosice – Víte, že v letošním roce si připomínáme 110 let od potopení legendárního Titanicu? Přijďte v úterý 13. září v 17 hodin do Městské knihovny v Lovosicích a připomeňte si neštěstí, které si vyžádalo 1.500 lidských životů! Co stálo za zkázou „nepotopitelné“ lodi? Prozradí lektorka a spisovatelka Dana Šimková!

Dozvíte se skutečný příběh, který se osudné noci udál, seznámíte se s někým, kdo měl na Titanicu příbuzného a uvidíte originální artefakty z vraku lodi! Příběhem Titanicu se Dana Šimková zabývá už třiadvacet let a v ČR nenajdete člověka, který by o této lodi věděl více než ona.

Vstupné: 40,- Kč.

Mimochodem – víte, že stavba Titanicu trvala přesně tři roky? Se stavbou se začalo  31. března 1909, ukončena byla 31. března 1912. 10. dubna 1912 (čtrnáct minut po poledni) Titanic vyplul. 15. dubna 1912 ve 2.20 hodin se nepotopitelná loď, která měla namířeno do New Yorku, potopila.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -