Sobota, 27 července, 2024
20.2 C
Litoměřice
DomůKulturaHistorici v Roudnici opět tuto sobotu

Historici v Roudnici opět tuto sobotu

Roudnice nad Labem – Víte, že v Roudnici je tuto sobotu 10. září VINOBRANÍ? Ruku v ruce s tím jde výstava historických vozidel pořádaná již od roku 2001  – nazvaná  HISTORICI  V ROUDNICI. Výstava se koná na nádvoří roudnického zámku – zahájena bude v 10 hodin!

Výstava je určena pro kategorie auto, moto, speciální vozidla, přednostně do roku výroby 1965, mladší vozidla budou přijata pouze po předchozí domluvě s pořadateli, avšak maximálně do roku výroby 1979.

Jako zpestření pro účastníky je připravena soutěž „O pohár pořadatelů“, která v sobě snoubí úkoly vědomostní a zručné zaměřené především na motoristická témata. Soutěž probíhá od 8:00 do 13:00 na pěti stanovištích po celém roudnickém náměstí. Budete mít tedy možnost se projít nejen výstavou, ale i částí náměstí. Soutěžícímu s nejvyšším počtem bodů bude předán pohár v rámci předávání cen ve 14:45.

Dále proběhne soutěžní módní přehlídka složená čistě z řidičů či posádek dorazivších vozů, konaná od 13:00 v centru výstavy. Přehlídka zpravidla probíhá za hojné účasti návštěvníků a pro lepší představu o předváděných modelech a reprezentované době je moderována. Účastník s nejvyšším počtem bodů udělených pořadatelskou porotou bude oceněn pohárem opět v rámci předávání cen. 

PROGRAM

7:30 – 9:30 Přejímka vozidel v bráně Roudnického zámku

8:00 – 13:00 Soutěž „O pohár pořadatelů“

10:00 Zahájení výstavy

10:00 – 14:00 Stylová hudební produkce

11:30 – 12:00 Prezentace čestného hosta

13:00 Soutěžní módní přehlídka účastníků

14:30 Rozprava ke spanilé jízdě a organizaci defilé vozidel

14:45 Slavnostní vyhlášení výsledků všech soutěží a předání cen

15:00 Defilé vozidel a start spanilé jízdy – cílem spanilé jízdy je letos Park inspirace ve Velkých Žernosekách.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -