Sobota, 27 července, 2024
19.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceDejte hlas svému „Srdcaři,“ hlasování právě začíná

Dejte hlas svému „Srdcaři,“ hlasování právě začíná

Litoměřice Město Litoměřice právě dnes spouští hlasování v pátém ročníku ankety Srdcař Litoměřic. Letos veřejnost nominovala 48 osobností.

Hlasovat je možné až do 15. října prostřednictvím ankety v Mobilním rozhlasu na odkazu ZDE.

„Cílem ankety je i letos ocenit občany i organizace, jež dobrovolně a nezištně vyvíjí aktivity ve prospěch Litoměřic a jejich obyvatel. Zároveň si klade za úkol vzbudit v lidech zájem o dobrovolnickou činnost,“ vyzdvihl význam ankety starosta Ladislav Chlupáč.

„Občané mohou v každé kategorii udělit dva hlasy. V anketě se seznámí i s příběhy jednotlivých Srdcařů a jejich počiny,“ přiblížila koordinátorka ankety Ladislava Čelková.

Ten, kdo v souhrnu všech kategorií získá nejvyšší počet hlasů, se stane patronem dalšího ročníku.

Srdcař Litoměřic v letošním roce doznal řadu změn. Zatímco v předchozích letech probíhalo zvlášť oceňování dobrovolníků jako fyzických osob a zvlášť podnikatelů jako právnických osob, nyní došlo ke sjednocení.

Nominovat Srdcaře mohla veřejnost ve čtyřech kategoriích. A to Podnikatel, Sociální věci a zdravotnictví, Kultura a vzdělávání a Sport. Nejvíce nominací, celkem 33, se sešlo v kategorii Sociální věci a zdravotnictví. Ostatní tři kategorie mají shodně po pěti nominovaných.

V každé kategorii budou vyhlášena vždy první tři místa s tím, že hlavní cenu získává ten, kdo v dané kategorii obdržel nejvyšší počet hlasů. Slavnostní večer zpestřený kulturním programem určený všem nominovaným, kteří si za svou činnost skutečně zaslouží respekt náš všech, město uspořádá na konci listopadu.

„Vítězové si odnesou křišťálové srdce z dílny litoměřického skláře Jana Huňáta a trička skutečných Srdcařů, vyrobená speciálně pro ně. Jmenován bude i patron příštího ročníku s nejvyšším počtem získaných hlasů,“ uvedla vedoucí odboru komunikace, marketingu a cestovního ruchu městského úřadu Eva Břeňová.

Význam ankety, jejímž zakládajícím patronem je Diana Cepníková, podtrhuje i nový grafický vizuál navržený studiem Svéráz, kterému logicky dominuje červené srdce.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Michaela Rozsypalová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -