Sobota, 27 července, 2024
20.2 C
Litoměřice
DomůKulturaV Úštěku začíná výstava Ivy Hüttnerové

V Úštěku začíná výstava Ivy Hüttnerové

Úštěk – Už jste byli v nové Galerii Úštěk na úštěckém Mírovém náměstí číslo popisné 17? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. V sobotu 3. září tady proběhne slavnostní zahájení výstavy obrazů a litografií Ivy Hüttnerové. Vernisáž, na kterou jste srdečně zváni, začne v 17 hodin. A bude i s hudbou – zahraje Máňa Trio.

Iva Hüttnerová je herečka, moderátorka a malířka, která se narodila a dodnes žije v Praze. Její rodiče se rozvedli a ona vyrůstala u babičky a dědečka v Praze na Letné. Jako malá si ráda hrála ve Stromovce, malovala a četla básničky.

„Opravdové malování“ si zkusila v těhotenství, když čekala syna Matouše a manžel jí koupil olejové barvy. Od devadesátých let se malování věnuje naplno a dosud měla více než 200 autorských výstav. Její obrazy jsou součástí stálých expozic naivního umění v Paříži a Hamburku.

Obrazy Ivy Hüttnerové budou v Úštěku k vidění až do 4. listopadu.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -