Pátek, 29 března, 2024
5.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoVinaři Českého středohoří tuto sobotu otevřou své sklepy

Vinaři Českého středohoří tuto sobotu otevřou své sklepy

LITOMĚŘICKO Další ročník oblíbené turisticko-vinařské akce Otevřené sklepy Českého středohoří se uskuteční v sobotu 27.8.. Akce je tentokrát rozšířená o další vinaře. Například přímo v historickém centru Litoměřic účastníci najdou hned čtyři vinaře.

Na nádvoří Klášterních vinných sklepů to budou vína vznikajících ve zdejším sklepení pod taktovkou legendy, sklepmistra pana Vladimíra Šuhájka. Jeho vína doplní Radoslav Potůček hopodařící na vinici mezi Litoměřicemi a Trnovany a naturální vinař z Lovosic Karel Stejskal.

Nově bude v Litoměřicích otevřen areál pivovaru, kde ve zrekonstruované části vyrábí Daniel Hutármístní pivo, ale část prostor má vyhrazenou pro výrobu vína, kterou navazuje na rodinnou tradici.

„Tak jako každý rok opět propojí Litoměřice, Žalhostice a Velké Žernoseky kyvadlová doprava tzv. vínobusu. Ze zastávky od pošty se tak vínomilci dostanou do Vinařství pod Radobýlem a dále do Žernoseckého vinařství, do Rodinného vinařství Mikulenkovi, k Antonínu Hrabkobskému, do Vinařství Porta Bohemica nebo do vinařství Víno Hrabkovský,“ popisuje organizátor akce Michal Závada.

Do vínové dopravy je pro účastníky akce zahrnutý také labský přívoz, který účastníky akce převeze mezi žernoseckými břehy. V Malých Žernosekách mohou účastníci navštívit Vinařství sv. Tomáše a přejet dalším vínobusem do Třebívlic, do zdejšího vinařství Johann W..

„Akce se koná od 10 do 20 hodin, startovat je možné od každého vinařství a uskuteční se za každého počasí, protože jak se říká, ve sklepě neprší,“ uzavírá Michal Závada.

UDÁLOST NA FACEBOOKU je ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -