Sobota, 27 dubna, 2024
11.7 C
Litoměřice
DomůKulturaLITOMĚŘICE: I v dešti si užilo Noc hrůzy IV. 70 lidí

LITOMĚŘICE: I v dešti si užilo Noc hrůzy IV. 70 lidí

Noční můra všech pořadatelů venkovních akcí – totiž předem očekávaný déšť – se po čtrnácti dnech pařáků velmi vtipně naplnila na litoměřické Noci hrůzy IV. Komponovaný večer složený ze strašidelného filmu a stezky odvahy tak měl v pátek 19. srpna o zápletku postaráno ještě před svým začátkem. Lidé po malých skupinkách proudící do letního kina často avizovali, že na stezku odvahy nepůjdou, protože má pršet a reálně tak hrozilo, že na Noci hrůzy IV. půjde tentokrát o „přesilovku“ strašidel.

Až takto černý scénář se nakonec nenaplnil a noční hru Strachy dětství nakonec prošlo zhruba 50 lidí. Pro Noc hrůzy ideální občasné blesky při zahájení stezky odvahy opravdu vystřídala solidní průtrž mračen, ale přesto se na cestu nočním městem, kde číhala zhruba dvacítka strašidel, vydalo několik desítek odvážlivců. Pár účastníků vehnala organizátorům do náruče také skutečnost, že nový film z pera slavného Luca Bessona Arthur: Prokletí dle slov diváků nebyl zrovna povedený a zakončit páteční večer zklamáním se jim nechtělo. Snad zážitek kompenzovala hra, jejímž cílem bylo z posbíraných písmen složit heslo pro vstup na poslední stanoviště v klubu Baronka. Cestou potkali třeba vlkodlaka, morového doktora, vraha a mrtvolu, mrtvou nevěstu, zombíky, zlou panenku Chucky a další výtečníky. Museli odpovídat na záludné otázky, lovit písmena v nádobách nejasného obsahu nebo třeba pojídat roztodivné pokrmy sypané česnekovými červíky. Za odměnu je v cíli čekala speciální „hororovice“.

Na závěr patří speciální poděkování všem strašidlům i účastníkům, že to za deště nevzdali, Michalovi Hanzlovi za poskytnutí improvizovaných odpadových pláštěnek, Fandovi za přísun soutěžících. Omlouváme se lidem, kteří byli vystrašeni, i když o to nestáli, dále za neplánované uzavření průjezdu a Michalovi za trefení hlavou.

Noc hrůzy IV. podpořilo Léto na tržnici a město Litoměřice. Pořádali Svině & Utopenec, Kinoklub Ostrov a MB Baronka.

Alespoň na ukázku pár pokusů o fotografie z akce (autor článku s hrůzou zjistil, že ve tmě na mobil opravdu fotit neumí :).

- Naši partneři -
Lukáš Fíla
Lukáš Fíla
Grafik, televizní střihač a novinář z Litoměřic. Jeho hlavní pracovní náplní je editace videí pro zpravodajství Regionální televize a veškeré grafické a postprodukční práce. Je webmastrem Litoměřicka24 a šéfredaktorem Litokapsu (momentálně pouze v elektronické podobě).
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -