Čtvrtek, 18 dubna, 2024
6.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceMěsto Lovosice přispěje na opravu hodin kostela sv. Václava

Město Lovosice přispěje na opravu hodin kostela sv. Václava

Lovosice – V polovině července obdrželo město Lovosice žádost Římskokatolické farnosti Lovosice o příspěvek na opravu věžních hodin na kostele sv. Václava.

Jak uvádí žadatel v textu, došlo po proběhlé rekonstrukci hodin před několika lety k opětovné poruše a jejich úplnému zastavení v listopadu 2019. Od té doby jsou hodiny nefunkční. Servisní prohlídka odhalila opotřebení a nutnost výměny některých mechanických částí hodinového stroje, nutnost výměny minutového vypouštěcího zařízení a celkového nastavení stroje. 

Město na opravu hodin hodlá vyčlenit 10 000 Kč. Farnost uvádí, že celková částka na opravu je odhadnuta na 23 000 Kč, zbytek částky by měl být hrazen ze sbírek a darů věřících.

„Hodiny slouží všem občanům města a v posledních letech se kostel stává místem kulturních akcí pro širokou veřejnost. Příspěvek města pokryje značnou část nákladů na opravu a věřím, že se najde dost sponzorů, kteří pomohou uhradit zbytek nákladů,“ sdělil Milan Dian, starosta města.

Oprava by měla proběhnout v druhé polovině roku 2022.

To je tisková zpráva města Lovosice.

Autor: Ivana Kocánková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -