Středa, 24 dubna, 2024
4.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceV Litoměřicích bude Psí hřiště

V Litoměřicích bude Psí hřiště

Litoměřice – V Litoměřicích, konkrétně v ulici Opukova, vyroste Psí hřiště. Záměr už schválila Rada města. Plocha určená ke sportovnímu vyžití pejsků v Litoměřicích vznikne ještě letos. Hřiště bude oplocené a doplněné prvky agility, které nainstaluje odborná firma.  

Jedná se o nápad místních občanů, který se v roce2020 ucházel o prvenství v anketě participativního rozpočtu Tvoříme Litoměřice. Tehdy nezvítězil, ale městu se líbil, a tak stále čekal na svou chvíli.

„K nápadům občanů se neustále vracíme, rozhodně nekončí někde v koši. Zvlášť teď, když došlo ke změně pravidel, a na realizaci projektů máme dva roky namísto jednoho,“ vysvětlila koordinátorka Zdravého města Litoměřice, Ladislava Čelková.

Zdůraznila, že se nejedná o „venčící plochu pro volný pohyb psů,“ ale opravdu o hřiště, na které veřejnost může své miláčky trénovat bez obav z toho, že se pejsek zatoulá nebo bude napaden jiným volně pobíhajícím psem.

Aktuálně plocha sbírá povolení od nezbytných úřadů a institucí. Jakmile bude mít „toto kolečko“ za sebou, začne se s realizací. Plochu oplotí Technické služby města.

V loňském roce vyhrála anketu  participativního rozpočtu  – Tvoříme Litoměřice 2021 – Sdílna. Dvě stě tisíc korun získala na své dovybavení. Díky participativnímu rozpočtu a aktivním občanům už má město Litoměřice například komunitní zahrádku u pokratických závor. Námět anketu vyhrál v roce 2020, tedy ve stejném roce, kdy se o hlasy ucházelo Psí hřiště.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -