Mondi Štětí vyrábí papír pro inovativní plně recyklovatelný obal na těstoviny

0
134

Štětí – Společnosti Mondi, celosvětový lídr ve výrobě papíru a obalů, a Fiorini International, přední světový zpracovatel a výrobce obalů, navrhly a vyrobily nový plně recyklovatelný papírový obal pro prémiové těstoviny italského výrobce Antico Pastificio Umbro. Udržitelný papírový sáček na těstoviny již získal ocenění za obalové řešení. Papírové sáčky nahradí u sortimentu těstovin Antico Pastificio Umbro plastové obaly, čímž se sníží spotřeba plastu až o 20 tun ročně.

Papír, na výrobu tohoto nového obalu, vyrábí a dodává tuzemská papírna Mondi Štětí, která je součástí globální skupiny Mondi. „Máme radost, že se tímto způsobem podílíme na vzniku inovativních udržitelných výrobků a přispíváme k udržitelnější budoucnosti. Cílem skupiny Mondi v oblasti udržitelnosti je, aby do roku 2025 bylo 100 % jejích výrobků opakovaně použitelných, recyklovatelných nebo kompostovatelných, říká Roman Senecký, generální ředitel Mondi Štětí.

Kvalita a udržitelnost na prvním místě

Nový papírový obal pro prémiovou řadu těstovin Antico Pastificio Umbro má inovativní design s okénkem vyrobeným z průhledné, recyklovatelné a biologicky rozložitelné celulózy, které zákazníkům umožňuje vidět obsah balení. Zároveň poskytuje stejné ochranné vlastnosti a bezpečnost pro obsah balení během přepravy a zachovává stejnou trvanlivost těstovin jako předchozí plastový obal. Nový systém uzavírání společně se zesíleným dnem navíc zlepšují hygienu a zajišťují snadné otevírání.

Obal je vyroben z obnovitelných zdrojů a spotřebitelé mohou jednoduše vytřídit v rámci stávajících systémů toků papírového odpadu. V Evropě přesahuje míra recyklace papíru 80 %, což znamená, že papír, který dosáhl konce své životnosti, může úspěšně přispívat k oběhovému hospodářství. Nový obal na těstoviny nabízí i skvělou možnost potisku, tudíž všechny informace lze komunikovat efektivně. Zachovává si i perfektní průchodnost plnícími stroji.

Nový průlomový papírový obal na těstoviny byl zařazen do průvodce Upstream Innovation Guide to Packaging Solutions, který vydala nadace Ellen MacArthur Foundation v listopadu 2021. Byl také součástí výstavy The Waste Age, kterou pořádalo muzeum London Design Museum společně s nadací Ellen MacArthur Foundation od října 2021 do února 2022. V rámci ní byl nový obal oceněn jako inovativní příklad náhrady pro lepší recyklovatelnost – přístup, který je v souladu s vizí pro oběhové hospodářství plastu zmíněné Nadace.

Autor: Milena Hucanová

- Naši partneři -
Předchozí článekDUBÍ: Varhanní koncert v kostele vzal příchozí i na Mallorcu
Další článekV. Žernoseky: Jubilejní Žernosecká ploutev měla 29 závodníků
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno