Úterý, 14 května, 2024
11.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceCyklistické Kritérium nadějí v Lovosicích už tuto sobotu

Cyklistické Kritérium nadějí v Lovosicích už tuto sobotu

Lovosice – Příznivce cyklistiky z Lovosic určitě potěší příjemná zpráva, že se do jejich města opět po roce vrací cyklistické kritérium. Do centra města zamíří cyklisté nejen z České republiky, ale přijedou i jezdci ze zahraničí.

IV. ročník Kritéria nadějí, který se zde v sobotu 20. srpna 2022 uskuteční, se jede jako čtvrtý a předposlední díl celoroční soutěže v silniční cyklistice vypsané pro kategorie žáci mladší, žáci starší, žákyně mladší, žákyně starší kadeti, kadetky junioři, juniorky a ženy, nesoucího název Carla kriterijní liga 2022. Tato akce úspěšně navázala na historii lovosické cyklistiky.

Součástí bude také bohatý doprovodný program a další velkolepé setkání nejen českých legend tohoto sportu. Exkluzivními hosty budou nizozemský cyklista Adri van der Poel, stříbrný medailista z mistrovství světa 1983 v silniční cyklistice, vítěz dvou etap na Tour de France, mistr světa v cyklokrosu z roku 1996, a stříbrný medailista z let 1985, 1988, 1989, 1990 a 1991, Šestinásobný mistr Nizozemska a vítěz mnoha dalších závodů, jehož příznivce určitě potěší autogramiáda. Českou republiku budou v dobré společnosti legend zastupovat účastník Závodu míru Svatopluk Henke, vítěz závodu Okolo Slovenska Pavel Konečný a mistr České republiky v cyklokrosu Radomír Šimůnek mladší. 

Okruh o délce 1 500 metrů je asfaltový a technický. Povede ulicemi Osvoboditelů, Školní, Sady Pionýrů, Tovární, Žižkova, Husova, Terezínská a Kostelní. Start i cíl jsou na Václavském náměstí. Závod se uskuteční pod hlavičkou Českého svazu cyklistiky, takže se řídí platnými pravidly Českého svazu cyklistiky. Pro start je potřebná platná licence na rok 2022. 

Časový harmonogram:

10.00 hodin: nábor – soutěž dětí přihlášených do závodu do 9.45 hodin v kanceláři závodu ve Školní ulici, přilba je nutná, stejně jako doprovod rodičů.

10.30 hodin: žákyně mladší.

11.00 hodin: žáci mladší.  

Vyhlášení výsledků kategorií nábor, žákyně mladší a žáci mladší.

11.30 hodin: žákyně starší.

12.15 hodin: žáci starší.

13.00 hodin: kadetky.

14.00 hodin: kadeti. 

Vyhlášení výsledků kategorií žákyně starší, žáci starší, kadetky a kadetky.

15.00 hodin: ženy a juniorky. 

16.00 hodin: junioři. 

Vyhlášení výsledků kategorií ženy, juniorky a junioři.

Doprovodný program: 

Po celý den budou mít děti k dispozici skákací hrad.

11.00 hodin: Štěpánčino divadélko odehraje v zámecké zahradě pohádku Namyšlený koblížek.

17.00 hodin: Dj Massta rozjede electroswing párty na Václavském náměstí. 

Zakončení závodu proběhne při poslechu pohodové hudby.

Pořadatelem je opět CK JH Lovosice, partnerem Český svaz cyklistiky. Ředitelem závodu je Jaroslav Harvánek mladší. Poděkování určitě patří i sponzorům a všem ostatním, bez jejichž laskavé pomoci by se tato akce nemohla uskutečnit.

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více sportovních článků je TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -