Úterý, 19 března, 2024
-0.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceGastrocentrum Pohoda zve na jahodové knedlíky i na gulášek

Gastrocentrum Pohoda zve na jahodové knedlíky i na gulášek

Litoměřice – Neztrácejte v létě čas vařením – nechte to na Pohodu! Litoměřické Gastrocentrum Pohoda vaří i o prázdninách – každý všední den si tady můžete vybrat ze čtyř jídel. Jedno jídlo je salátové, takže na své si přijdou i věční dietáři a ti, kteří chtějí jíst zdravěji. Polévka je samozřejmostí. Naobědváte se za sympatických 84,- Kč, polévka stojí 11,- Kč.

V pondělí 15. srpna přijďte na řecký salát s olivami a bílým jogurtem. Stát za to bude určitě také Krumlovský drak – lehce pikantní masové placičky. Na Pohodě k nim dostanete brambory a tatarku. Své příznivce si najde i moravská kotleta s knedlíkem nebo masová směs chalupářský šmitec – ke kterému Vám dají rýži. Pondělní polévka je hovězí zeleninová s těstovinou.

V úterý 16. srpna si dejte karbanátek s bramborovou kaší nebo krkovici se špenátem a bramborovým knedlíkem. Vepřové ledvinky na cibulce jsou česká klasika, kterou už ale málokdo dělá – a na Pohodě ji umí výborně! Salát s pohankou a tofu Vás překvapí tím, jak je dobrý. A splňuje i přísná kritéria racionální stravy! Úterní polévka je také z těch zdravých – bude fazolová s kysaným zelím.

Středa 17. srpna bude patřit boloňským špagetám se sýrem. Dát si ve středu můžete také pekingské maso s rýží. Nebo vsaďte na kuřecí přírodní řízek s bramborem. Salát bude tentokrát s kuskusem a balkánským sýrem. Polévka je ve středu rajčatová s těstovinou.

Ve čtvrtek 18. srpna přijde na řadu podřipský guláš s bramborovým knedlíkem. Nebo si dejte houbový guláš s knedlíkem houskovým. Vepřové maso s dušenou mrkví a bramborem se určitě také na pultu dlouho neohřeje. V sekci salátových jídel bude ve čtvrtek Cézar salát. A bude vypadat tak, jak by měl – to znamená bude kuřecí maso, krutony i římské listy. Čtvrteční polévka je hovězí zeleninová s játrovými noky.

Závěr týdne bude v pátek 19. srpna patřit všem milovníkům sladkých jídel – v nabídce budou jahodové knedlíky s tvarohem.  Bude i rizoto z vepřového masa se sýrem. A pokud jste „konzervy,“ vsaďte na vepřový řízek s bramborem – dozlatova usmažený nemůže zklamat.  V nabídce salátů bude tentokrát ledový salát s ředkvičkami a sýrem.  A pokud jde o polévku, v pátek je tradičně hustší a vydatnější – tentokrát bude v nabídce šumavská bramboračka s uzeným masem.

Jídelny Gastrocentra Pohoda najdete v Litoměřicích na třech místech. V ulici Žižkova 2, Na Vinici 2244 a v průchodu vedle městského úřadu na Mírovém náměstí.

Obědy se vydávají od 10.30 do 13.30 hodin. Podrobnosti najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -