Opárenská kecka v neděli zabaví malé i velké turisty

0
450

Litoměřicko – Krejchee Production, obec Malé Žernoseky a společnost AŽD Praha zvou na třetí ročník turisticko-zábavné akce, kde si na své přijdou malí a velcí turisté i neturisté. Akce, kterou během prvních dvou ročníků navštívily stovky lidí, zavede účastníky na jedna z nejhezčích míst Českého středohoří.

Opárenská kecka se koná tuto neděli 14. srpna od 9 hodin.

​„Nenáročné trasy pro rodiny s prcky nejsou jen nudným výletem, ale jsou zpestřené řadou zajímavých soutěží a aktivit,“ říká pořadatel Vojtěch Krejčí. V Opárenském údolí mezi Opárnem a Malými Žernosekami totiž návštěvníci neminou interaktivní stezku s úkoly pro děti i dospělé. „Na pěti stanovištích si zkusíte chůzi po lanové lávce, rybaření v Opárenském potůčku, střelbu z luku a hned dvě speciální stanoviště letos připraví lovosičtí skauti,“ dodává Krejčí.

Nejkratší trasu bude možné začít jízdou malebným údolím vláčkem Švestkové dráhy, linkou T4 společnosti AŽD Praha. Tu lze zahájit jak Litoměřic, tak z Lovosic. Náročnější trasy pak návštěvníky zavedou například na Lovoš. Ta nejnáročnější o délce 32 km pak vede mimo jiné přes vrcholy Boreč, Ostrý a chybět nemůže ani Milešovka. Základna pro tyto výlety bude zřízena, stejně jako předchozí ročníky, ve sportovním areálu Malé Žernoseky v Opárenském údolí.

Více informací a registrace ZDE.

V ceně registrace (50,- Kč děti, 80,- Kč dospělí) je občerstvení a pamětní list. Dostanete i dárečky od Švestkové dráhy!

Platba registračního poplatku až na místě.

- Naši partneři -
Předchozí článekDámská trička s potiskem – víte, jaké jsou aktuální trendy?
Další článekSportovní hala Chemik bude dějištěm turnaje O pohár Františka Arnošta
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno