Pátek, 26 dubna, 2024
3.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceGastrocentrum Pohoda tento týden zve na buchtičky s krémem

Gastrocentrum Pohoda tento týden zve na buchtičky s krémem

Litoměřice – Litoměřické Gastrocentrum Pohoda vaří i o prázdninách. Pokud tedy v létě nechcete ztrácet čas vařením, využijte toho! Každý všední den tady mají na výběr ze čtyř jídel – naobědváte se za sympatických 84,- Kč. Každý den je i polévka  – za 11,- Kč.

V pondělí 8. srpna přijďte na květákovou polévku a na ledový salát s tuňákem a vejcem – jídlo, které v horkém letním dni určitě zasytí, ale nezatíží.  Salát obsahuje listy ledového salátu, kukuřici, vejce, dijonskou hořčici a tuňáka. Dochucený je citronovou šťávou a olivovým olejem. Pokud patříte mezi konzervativnější jedlíky, potěší Vás určitě ďábelská kuřecí směs s těstovinami nebo protýkaná vepřová pečeně s dušenou rží. Bez povšimnutí určitě nezůstane ani zeleninový karbanátek s uzeným masem a bramborem – také typicky letní jídlo.

V úterý 9. srpna bude ovarová polévka s kroupami a masem. Tahounem nabídky je moravský vrabec se zelím a bramborovým knedlíkem. Budou i játra pana starosty s dušenou rýží. A pokud byste ocenili něco více konzervativního, zkuste kuřecí závitek s bramborou kaší. Salát s červenou rýží a tofu potěší všechny, kteří si hlídají štíhlou linii a mají v létě raději lehká, snadno stravitelná jídla.

Ve středu 10. srpna  bude salát s červenou řepou a kozím sýrem. Zváni jste i na maminčino kuře s těstovinou  a na chalupářský špíz s bramborem a tatarkou. Štěpánská vepřová pečeně s rýží Vás určitě také nezklame. Středeční polévka je drůbková s nudlemi.

Ve čtvrtek 11. srpna přijďte na  vepřovou kotletu na žampionech s knedlíkem. Bude i česká klasika – čočka nakyselo s párkem a kyselou  okurkou. Dát si můžete i smažené rybí filé s bramborovou kaší. V nabídce salátů je tentokrát salát s cizrnou, cherry rajčátky a sezamovými semínky. Čtvrteční polévka je hovězí zeleninová s masovými noky.

Závěr týdne bude v pátek 12. srpna patřit všem, kteří milují sladkosti a sladká jídla – Pohoda totiž nabídne dukátové buchtičky s vanilkovým krémem. Ti, kteří nejsou na sladké, určitě ocení kuřecí řízek v kukuřičných lupínkách s bramborovou kaší nebo svíčkovou pečeni s knedlíkem. Pokud jde o salát, bude se podávat ten se zelenými fazolem a cottage sýrem. Páteční polévka je jihočeská kulajda.

Jídelny Gastrocentra Pohoda najdete v Litoměřicích, v ulici Žižkova 2, na Vinici 2244 a v průchodu vedle městského úřadu na Mírovém náměstí. Výdejní doba obědů je od 10.30 do 13.30 hodin.

Podrobnosti jsou ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -