Úterý, 23 dubna, 2024
6.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceNadace Olgy Havlové přispěla lovosické NADĚJI na sušičku prádla

Nadace Olgy Havlové přispěla lovosické NADĚJI na sušičku prádla

Lovosice – Lovosická pobočka NADĚJE, která ve městě provozuje nízkoprahové denní centrum pro osoby bez přístřeší a noclehárnu pro muže, mohla díky příspěvku Výboru dobré vůle – Nadaci Olgy Havlové pořídit zbrusu novou ekologicky šetrnou sušičku prádla.

Příspěvek činil 15 tisíc korun. „Nová, výkonnější sušička nahradila starý nevyhovující model a usnadní nám dennodenní práci při čištění lůžkovin, ručníků, osušek a oblečení,“ uvádí lovosická pobočka Naděje na svém webu.

Noclehárna pro muže a Nízkoprahové denní centrum v Lovosicích funguje od roku 2013. Za tu dobu zde pomohli více než dvěma stovkám klientů. . V Nízkoprahovém denním centru dostávají muži i ženy potravinovou pomoc, mohou zde provádět denní hygienu a také dostávají ošacení. Kapacita noclehárny je 10 míst.

Řada klientů lovosické NADĚJE se po čase i díky sociálním pracovníkům vrátila do běžného života a našla si zaměstnání a poté i bydlení.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -