Sobota, 20 dubna, 2024
3.4 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko Přestože prázdniny jsou v plném proudu, na Litoměřicku se toho i tento víkend bude dít opravdu hodně. Letní sobotu a neděli si tak můžete užít aktivně venku. Na své si přijdou děti i dospělí, příznivci sportu i ti, kteří jsou fandové do historie a rádi se dozvídají nové věci.

V Budyni nad Ohří, v areálu vodního hradu, se o víkendu koná Budyňský poutník – festival folku a country muziky. Hlavní program je naplánován na sobotu 6. srpna od 12 hodin. Až do pozdního večera budou vystupovat hvězdy první velikosti – Poutníci, Schovanky, Jindra Kejak a řada dalších. Na vyhrazeném tábořišti je navíc možnost stanovat ZDARMA. Podrobnosti jsou ZDE.

Ve Velkých Žernosekách čeká na všechny odvážné plavce další závod s názvem „Žernosecká ploutev.“ Jedná se o plavecký závod na 800 metrů volným stylem, přičemž zúčastnit se mohou muži, ženy i děti. Závod začne ve 14 hodin, na tři nejlepší v každé kategorii čekají věcné ceny. Podrobnosti jsou TADY.

V Libochovicích si v sobotu 6. srpna užijete vůbec první PIVNÍ OLYMPIÁDU. Na fotbalovém hřišti si od 18 hodin můžete vyzkoušet například hod pivním sudem do dálky, nebo pití tupláku piva na čas. Po celou dobu akce se bude grilovat selátko, které určitě také potěší. Informace jsou TADY.

V Křešicích v sobotu pořádají STEZKU ODVAHY PRO DĚTI A RODIČE. Celá akce startuje v 19.30 na vrchu Křemín, kde si všichni mohou opéci buřtíka. Po setmění se skupinky odvážlivců vydají směrem do Zahořan a Křešic. Stezka je dlouhá zhruba kilometr a půl a bude plná strašidel. V cíli na děti čeká odměna.
Podrobnosti jsou TADY.

V neděli 7. srpna si v Lovosicích užijete MEJDAN NA KOUPÁLKU. Ood 13 hodin bude na koupališti spousta atrakcí a také soutěže o drobné odměny. Samozřejmostí je hudba, aquazorbing, plážový volejbal  a míchané drinky – ty zajistí LOVO Café. Podrobnosti jsou TADY.

V Roudnici nad Labem bude v neděli 7. srpna otevřený starý židovský hřbitov, který je běžně nepřístupný. V 11 a ve 13 hodin si ho můžete projít s průvodcem. Podrobnosti jsou TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -