Sobota, 20 dubna, 2024
4.1 C
Litoměřice
DomůObceKřešiceZAHOŘANY: V kostele Nejsvětější trojice se po 32 letech sloužila mše svatá

ZAHOŘANY: V kostele Nejsvětější trojice se po 32 letech sloužila mše svatá

VIDEO: Po více než třiceti letech se v kostele Nejsvětější trojice v Zahořanech konala slavnostní mše. A to u příležitosti tradiční Mariánské pouti, která se sem přesunula z Křešic. Do Zahořan na mši přijeli věřící z celé republiky i ze zahraničí. Dorazili třeba Slováci nebo Ukrajinci žijící v Praze. Po mši se rozdávaly poutní koláče, a to až do pozdních odpoledních hodin. Že se mše v kostele Nejsvětější trojice konala, považují místní za zázrak. Ta úplně poslední tady totiž proběhla v roce 1990 a sloužena byla kvůli havarijnímu stavu před kostelem.
Že se kostel Nejsvětější trojice v Zahořanech podařilo konstrukčně stabilizovat a nehrozí tudíž jeho zřícení, je zásluha Spolku pro Zahořany, který o záchranu kostela bojuje už několik let. Uspořádal veřejnou sbírku a peníze na obnovu shání, kde se dá. V rámci akce se do sbírkové pokladničky vybralo více než patnáct tisíc korun. I ty pomohou financovat opravu kostela.
Pokud byste na opravu zahořanského kostela chtěli přispět, podívejte se na www.prozahorany.cz. Je tam k nahlédnutí i transparentní účet veřejné sbírky.

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -