Sobota, 27 dubna, 2024
11 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceGastrocentrum Pohoda vaří i o prázdninách

Gastrocentrum Pohoda vaří i o prázdninách

Litoměřice – Prázdniny jsou v plném proudu, tak neztrácejte čas vařením – to nechte Gastrocentru Pohoda v Litoměřicích. I během léta tady ve všední dny vaří. Vybrat si můžete ze čtyř jídel, přičemž jedno z nich je salátové. Polévka samozřejmostí. Naobědváte se za sympatických 84,- Kč, polévka stojí 11,- Kč.

V pondělí 1. srpna přijďte na segedínský guláš s knedlíkem nebo na staročeskou sekaninu s bramborovou kaší a zeleninovou přízdobou. Kdo má rád guláš, ale nevyhovuje mu knedlík, ať zkusí guláš mexický, ke kterému na Pohodě dávají dušenou rýži. Poslední jídlo pondělní nabídky je ledový salát s hermelínem a granátovým jablkem. Kromě hermelínu, ledového salátu a zmíněného granátového jablka obsahuje i krutony a slunečnicová semínka a stoprocentně Vás nadchne i v horkém letním dni. Pondělní polévka je hovězí zeleninová s krupicí a vejci.

V úterý 2. srpna je v nabídce koprová omáčka s vepřovým masem a knedlíkem a černohorský kuřecí řízek s bramborovou kaší. K mání bude i žemlovka s jablky a tvarohem. Salát bude tentokrát s nivou a cherry rajčátky. Úterní polévka je čočková.

Ve středu 3. srpna si nenechte ujít kuře ala bažant s dušeným zelím a bramborovým knedlíkem. Oblíbené je také pštrosí vejce s bramborovou kaší. A bude i novohradský vepřový  plátek s těstovinou. V sekci salátových jídel bude ve středu salát s červenými fazolemi, tofu a cibulkou. Středeční polévka je bramborová s kroupami.

Ve čtvrtek 4.srpna bude polévka hovězí zeleninová s játrovými noky. Na oběd si můžete dát třeba kuřecí plátek s broskví a sýrem – evergreen českých restaurací. Na Pohodě k němu dávají bramborovou kaší. Na výběr budou i konopišťské medailonky s dušenou rýží a květákové placičky s cuketou a sýrem. Salát s čočkou a vejcem Vás určitě také nezklame. Na Pohodě ho vyrábějí z červené a hnědé čočky, řapíkatého celeru, bylinek a dijonské hořčice.

Závěr týdne bude na Pohodě patřit všem, kteří mají rádi sýr. V nabídce bude v pátek 5. srpna smažený hermelín s bramborem a tatarkou a salát s kozím sýrem a mandlovými lupínky. Pokud sýry nevyhledáváte, zkuste vepřovou kýtu na smetaně s knedlíkem nebo dušená jatýrka s dušenou rýží. Polévka bude v pátek gulášová.

Obědy se vydávají od 10.30 do 14 hodin. Gastrocentrum Pohoda najdete v ulici Žižkova 2, Na Vinici 2244 a na Mírovém náměstí v Litoměřicích – v průchodu u městského úřadu.

Podrobnosti najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -