Středa, 17 dubna, 2024
4.2 C
Litoměřice
DomůZprávyCOVID 19Litoměřická nemocnice začne s čtvrtou dávkou vakcíny proti covidu

Litoměřická nemocnice začne s čtvrtou dávkou vakcíny proti covidu

Litoměřice – Zájemci o očkování proti Covid-19 se od 18. července mohou nechat očkovat čtvrtou posilující dávkou. Nicméně rezervační systém spustí ministerstvo zdravotnictví až v polovině srpna. Do té doby je doporučeno kontaktovat svého praktického lékaře.  

V souladu s kroky ministerstva bude od 15. srpna připravena i litoměřická nemocnice aplikovat čtvrtou dávku vakcíny. „Vzhledem k očekávanému vyššímu zájmu obzvláště v prvních dnech a týdnech doporučujeme se na očkování předem registrovat. Vyhneme se tak případnému čekání, které pro nikoho nebývá příjemné,“ uvádí ředitel nemocnice Vladimír Kestřánek, podle jehož slov v litoměřické nemocnici v tuto chvíli dobíhá pro registrované aplikace druhých a třetích dávek vakcíny, a to každý pátek od 15 do 20 hodin.

„Čtvrtá dávka očkování je určena všem zájemců starším 18 let, u nichž od posledního očkování uplynuly alespoň 4 měsíce. U rizikových skupin je nutná konzultace s ošetřujícím lékařem,“ upozornila tisková mluvčí Krajské zdravotní, a.s. Jana Mrákotová.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Eva Břeňová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -