Charita pomáhá Hřensku

0
132

Litoměřice – V Národním parku České Švýcarsko v neděli 24. července 2022 vypukl požár. Přes veškerou snahu hasičů se oheň nekontrolovaně šířil a způsobil tak mnohé škody. Zasáhl rozsáhlé lesní porosty, postupně se rozšířil i k obydlené oblasti. Byla nařízena evakuace několika vesnic. Lidem byla způsobena škoda na jejich majetku, jiní přišli o svůj domov. Diecézní charita Litoměřice se proto rozhodla o vyhlášení sbírky na pomoc lidem, kterým ničivý živel zasáhl do života.

„Jako první v linii je Charita Česká Kamenice, která je již aktivována směrem k pomoci. Je součástí krizového štábu města Děčín, nabídla materiální, humanitární i krizovou pomoc a je připravena pomoci i v podobě poskytnutí ubytování evakuovaným lidem. Ostatní Charity litoměřické diecéze jsou rovněž připraveni pomoci,“ informuje Karolína Wankovská, ředitelka Diecézní charity Litoměřice.

Dnes do zasažené oblasti zavítal i koordinátor pro mimořádné události v litoměřické diecézi Jakub Ružbatský, aby se seznámil s aktuální situací. „V současné době se stále čeká na to, až se podaří požár uhasit. Zatím nemůžeme dělat nic jiného než čekat a pomáhat hasičům. Dnes jsme jim například dovezli energetické tyčinky,“ vysvětluje Jakub Ružbatský.

Veřejná sbírka

Diecézní charita Litoměřice dnes vyhlásila sbírku na pomoc lidem zasaženým požárem v Českém Švýcarsku. Přispívat je možné přímo na náš transparentní sbírkový účet číslo 310465356/0300 vedený u ČSOB, a.s. anebo přes www.darujme.cz

Autor: Eva Hadašová

- Naši partneři -
Předchozí článekKEBLICE: Sportovní den letos rozšířil ping pong, putovní pohár z okresu neodjel
Další článekÚŠTĚK: Piráti u jezera Chmelař bojovali s lidožravým kmenem Ňamiňanů
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno