Charita Litoměřice dnes spustí veřejnou sbírku pro Hřensko

0
298

Litoměřice – Diecézní charita Litoměřice dnes spustí veřejnou sbírku pro Hřensko a pro Národní park České Švýcarsko, které od neděle sužuje ničivý požár. Aktuálně v Českém Švýcarsku prší – množství srážek je ale zanedbatelné a na hranici měřitelnosti.

„Čekáme na schválení Krajského úřadu a pak okamžitě veřejnou sbírku spustíme. Pokud jde o sbírku materiální pomoci, zatím jsme nezaznamenali žádné požadavky. Na místo jsem vyslala tým a nyní čekáme. Jsme připraveni pomoci,“ vysvětluje ředitelka Diecézní Charity Litoměřice Karolína Wankovská.

Uvedla, že podle zpráv, které má přímo z místa, jsou požárem zničené domy hlavně rekreačními objekty. Už dříve hasiči vyvrátili, že by na místě měli málo jídla.

- Naši partneři -
Předchozí článekS požárem v Českém Švýcarsku pomáhají také hasiči z Litoměřic
Další článekLITOMĚŘICE: Novinky na koupališti
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno