Pátek, 26 dubna, 2024
1.9 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyLitoměřické varhanní léto tentokrát i s harfou a hobojem

Litoměřické varhanní léto tentokrát i s harfou a hobojem

Litoměřice – 31. ročník mezinárodního hudebního festivalu LITOMĚŘICKÉ VARHANNÍ LÉTO ve středu 27. července pokračuje. Tentokrát se v katedrále sv. Štěpána představí špičková česká varhanice Linda Sítková.  Vystupovat s ní bude hobojista Jan Adamus a harfistka Zbyňka Šolcová.

Koncert začne v 19 hodin. Uslyšíte varhanní skladby na motivy díla Bedřicha Smetany i skladby pro hoboj a harfu.

Vstupenky zakoupíte na místě před koncertem nebo na webu MKZ Litoměřice. Stačí kliknout ZDE.

Linda Sítková je rodačka z Valašského Meziříčí. Patří ke špičce současných českých varhanních interpretů. Věnuje se koncertní činnosti v Čechách i v zahraničí, výuce a hudebním doprovodům liturgie. Je varhanicí ve farnostech u sv. Jana na Skalce na Novém Městě Pražském a u Nejsvětějšího Salvátora v Praze 1.

Jan Adamus je hobojista, který svého času zvítězil v Mezinárodní soutěži Pražského jara. Koncertuje u nás i v zahraničí, spolupracuje s významnými umělci a točí hobojové koncerty.

Zbyňka Šolcová je česká harfenistka. Spolupracuje například s Jaroslavem Svěceným, Martinou Kociánovou nebo s Andreou Kalivodovou. Na svém kontě má dokonce sólové CD. Skládá písně pro harfu se kterými koncertuje po celém světě a věnuje se také fotografování.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -