Čtvrtek, 25 dubna, 2024
4.7 C
Litoměřice
DomůZprávyTipy a nápadyCivilní svatební šaty pro 40leté

Civilní svatební šaty pro 40leté

Rozhodnutí oženit se nebo rozšířit rodinu ve zralém věku už nikoho nepřekvapí. Stále více žen se rozhoduje pro sňatek až poté, co dosáhnou určitého materiálního postavení a vysněné kariéry. S ohledem na všechny příznivce pozdních sňatků jsme připravili krátkého průvodce, který vám pomůže sestavit váš vysněný svatební vzhled – módní a elegantní.

Civilní svatební šaty pro čtyřicátníky: čeho se vyvarovat?

Svatební oblékání má svá vlastní pravidla. Ačkoli se zdá, že pravidla o tom, co je vhodné a co ne, časem ztratila na své přísnosti (zejména v případě civilní svatby), stále jsou v mysli mnoha nevěst – bez ohledu na jejich věk! Zde je několik pravidel, která je třeba mít na paměti, abyste se vyhnuli stylistickému přešlapu:

  • Vyhněte se slimky mini délce. Občanské svatební šaty pro 40letou ženu by se měly vyznačovat třídou a elegancí. Bezpečnou volbou jsou všechny styly v délce ke kolenům nebo do poloviny lýtek.
  • Vyhněte se extrémům. Civilní svatba si zaslouží být formální, ale ne plesová, takže místo honosných večerních šatů dlouhých až na zem zvolte kratší koktejlové šaty.
  • Zbavte se efektních detailů. Třpytky, krystaly, efektní kaskády volánků nebo trojrozměrné aplikace se budou mnohem lépe vyjímat na plese osmé třídy než na civilní svatbě. 
  • Sáhněte po klasice. Civilní svatební šaty pro čtyřicátnici by měly být synonymem nadčasové elegance, nikoli nutně ukazatelem nejnovějších trendů.
  • Závoj můžete nahradit módní velurovou čelenkou, perlovými sponami nebo saténovým šátkem uvázaným kolem krku. 

Civilní svatební šaty pro 40leté: elegantní klasika 

Tylové princezny, hluboké výstřihy, průsvitné látky a smyslné rozparky jsou pro nevěsty kolem 20 let dobrou volbou. Sebevědomou noblesu, kterou člověk nepochybně získá s věkem, mnohem lépe podtrhne klasický střih s rovným průstřihem. Investujte do minimalistického modelu s ¾ rukávy (zejména s mírně rozšířenými) a výstřihem do V, který opticky zeštíhluje a prodlužuje krk. Pokud se rozhodnete pro model bez rukávů, doplňte vzhled sakem na míru, oversize blejzrem nebo stylovým trenčkotem. 

Civilní svatební šaty pro 40leté: jemná krajka

Složitě tkaná krajka je svatební klasikou. Není tedy divu, že i čtyřicetileté nevěsty sahají po civilních svatebních šatech zdobených elegantním prolamováním. Nezapomeňte však, že jsou stejně nápadné jako obtížně „uchopitelné“. Vyhněte se krajkovým šatům s délkou ke kolenům, které působí příliš dívčím dojmem. Místo toho se skvěle hodí vypasovaný nebo trapézový střih s jemným krajkovým vzorem. 

Civilní svatební šaty pro čtyřicátníky: důraz na detail

Jednoduchost nemusí znamenat nudu! Naopak minimalistický střih doplněný výraznými detaily může zapůsobit více než přehnané, skulpturální tvary z přehlídkových mol. Ideální svatební šaty pro čtyřicátnici? Šaty s potiskem v klasickém stylu, neobvyklým tvarem výstřihu nebo módním širokým páskem s bižuterní sponou. Vyplatí se také investovat do značkových doplňků. Naše návrhy? Velurová kabelka s řetízkem https://shopsy.cz/damske-kabelky , módní perlové náušnice, pozlacená spona nebo sandály na podpatku s tenkými pásky.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -