Pátek, 26 dubna, 2024
4.7 C
Litoměřice
DomůZprávyTiskové zprávySeveročeši - Litoměřice jdou do voleb s desítkou žen na kandidátce

Severočeši – Litoměřice jdou do voleb s desítkou žen na kandidátce

LITOMĚŘICE – Komunální volby se blíží a jako první zveřejnilo celou kandidátku sdružení nezávislých kandidátů Severočeši – Litoměřice. Mezi sedmadvaceti jmény mají deset žen a sedmnáct mužů s věkovým průměrem 45 let. 

Lídrem kandidátky a garantem volebního programu je člen správní rady Destinační agentury České středohoří, představenstva Okresní hospodářské komory a trenér fotbalové mládeže Jan Dostal. V Litoměřicích je známý hlavně svými společenskými a kulturními aktivitami, když s manželkou provozuje kavárnu Fér Kafe v Parku Václava Havla a Lorefa Kafe na Tržnici Felixe Holzmanna. Oblíbené jsou také pravidelné jarmarky lokálních tvůrců a českých značek a další aktivity, které mají za cíl oživit centrum města. 

Na druhém místě kandidátky je úřadující současný místostarosta Lukas Wünsch a třetí místo patří Karolíně Zahradníčkové Dadejíkové. Ta je také kandidátkou do Rady města, kde by její prioritou měla být sociální oblast.

“Do voleb jdeme s programem KOMUNITNÍ POLITIKA, který je jednoduchý. Vychází z komunikace s lidmi ve městě, společné realizace nápadů a posouvání města dopředu. Cílem je přivést zpět život na sídliště. Centrum už celkem funguje, rozvíjí se, ale na sídlištích jsou velké rezervy. Zakládáme si na komunikaci jak s veřejností, tak napříč politickým spektrem. Chceme hledat společná řešení. To by se nám líbilo i při skládání budoucí Rady města, která by měla být hlavně funkční. Každý radní by měl mít své úkoly. Měli by se co nejvíce setkávat s lidmi a být vidět ve městě. Město nejsou jen velké projekty a čekání na dotace, ale je možné realizovat plno menších, drobných záměrů. K tomu je ale potřeba fungující tým radních, kteří se navzájem doplňují,” říká lídr kandidátky Jan Dostal.

Podpora komunitního života na sídlištích se spolky podporovanými městem, budování menších tréninkových sportovních hal, výstavba patrových parkovacích stání na místech bývalých dětských hřišť s umístěním těchto hřišť na samotné střeše stání, elektronické vedení projektů s maximální přehledností o stavu realizace pro všechny zastupitele včetně. spolupráce zastupitelů napříč politickým spektrem. To je výčet plánů, se kterými jdou Severočeši do letošních podzimních voleb. 

 „Chceme skutečně zdravé, komunikativní a živé město, které bude aktivně reagovat na potřeby lidí. Určitě je potřeba realizovat mnohem více menších projektů, které budou vycházet z pravidelné komunikace s lidmi ve městě. Za sebe bych také rád vylepšil spolupráci s místními podnikateli. Například tím, že budou mít možnost vyslat své zástupce do výběrových komisí veřejných zakázek. Důležitá je také aktivní podpora developerských projektů na výstavbu bytů,“ dodává Dostal.

Placená inzerce – Severočeši – Litoměřice.

V případě zájmu o zveřejnění placeného článku pište na CLANKY@LITOMERICKO24.CZ – CENA je 2.000,- Kč. V případě zájmu o umístění reklamních bannerů, cena je 2.000,- na měsíc za velikosti 320 x 320, 696 x 268. Bannery jsou umístěné na webu a zveřejňují se náhodně mezi ostatními partnery webu.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -