Pátek, 19 dubna, 2024
5.7 C
Litoměřice
DomůKulturaSeveročeská galerie letos v létě vstupné nezvýší

Severočeská galerie letos v létě vstupné nezvýší

Litoměřice – Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích připravila letos pro své návštěvníky skutečně mimořádně bohatou letní výstavní sezonu.

Již na počátku června otevřela v sekularizovaném kostele Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích výstavu Magické aktuality. Vzpoura lenochodůMichaela Černická / Jiří Černický, na konci června zahájila výstavy hned dvě – v prostorách Muzea insitního umění na Mírovém náměstí výstavu nazvanou Josef Heja (1902–1985). Moravský Chagall a v hlavní výstavní budově galerie v Michalské ulici rozsáhlou výstavu Nazí. Přirozeně / Naked. Naturally.

Na parkánu hlavní výstavní budovy galerie je navíc přes léto přístupná pozoruhodná instalace Kryštof Hošek: Revolution Evolution! Všechny tyto výstavní akce jsou, stejně jako stálé expozice galerie, otevřeny pro veřejnost až do 25. 9. 2022 každý den včetně pondělí od 10 do 18 hodin. Kromě výstav a expozic nabídne galerie svým návštěvníkům také doprovodné programy v podobě oblíbených komentovaných prohlídek či tvůrčích výtvarných dílen připravených k výstavě v Muzeu insitního umění.

Na rozdíl od jiných kulturních institucí Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích pro letošní letní sezonu nezvýšila vstupné. Komplexní jednodenní vstupenka společná pro všechny výstavy i stálé expozice galerie (Diecézní muzeum v Litoměřicích a stálá expozice Gotika) stojí pro dospělého návštěvníka 90 Kč a pro návštěvníky ve věku do 19 a nad 65 let 40 Kč. Rodinné jednodenní vstupné do všech krátkodobých výstav i stálých expozic galerie (dva dospělí a maximálně dvě osoby mající nárok na snížené vstupné) stojí stejně jako vloni 180 Kč.

„V současné tíživé ekonomické situaci, která zasahuje především nízkopříjmové skupiny obyvatel, jsme chtěli zachovat přístupnost našich stálých expozic i krátkodobých výstav skutečně široké skupině návštěvníků. Není v ničím zájmu, aby se návštěva galerie stala ekonomicky nedostupným nadstandardem,“ říká ředitelka Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích Dana Veselská.

Toto je tisková zpráva Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích.

Autor: Barbora Klipcová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -