Pondělí, 29 dubna, 2024
13.2 C
Litoměřice
DomůPozvánkyCyklistický závod Giro de Zavadilka se pojede ve Vědomicích i v tomto...

Cyklistický závod Giro de Zavadilka se pojede ve Vědomicích i v tomto roce

Vědomice – Pomalu se blíží začátek letních prázdnin, který bude ve Vědomicích tradičně okořeněn trojicí známých cyklistických závodů. Druhým z nich, který proběhne na Zavadilce také o Dni slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, tedy v úterý 5. července 2022, je slavný a velmi populární závod Giro de Zavadilka, o jehož velké oblibě nejlépe vypovídá zájem cyklistů a cyklistek nejen z České republiky, ale i ze zahraničí, hlavně ze sousedního Německa.

Jedná se o časovku tříčlenných družstev na trase dlouhé 21,5 kilometru, která se jezdí již od roku 1967. Závodí se v duchu pravidel ČSC, fair play a dle rozpisu.

Kategorie: ženy, rodiny (jeden z účastníků musí být mladší 18. let), podle součtu věku závodníků: do 50 let a do 90 let včetně, 91 až 120 let, 121 až 150 let, 151 až 180 let, 181 až 210 let, nad 211 let.

Datum a místo konání: úterý 5. července 2022 – 14.30 hodin, Vědomice – Zavadilka u Roudnice nad Labem, okres Litoměřice.

Registrace: do soboty 2. července 2022 na webu www.kcr.cz a v den konání v kanceláři závodu od 11.30 hodin, nejpozději 30 minut před startem prvního družstva. 

Startovné: předem přihlášené trojice – 350 korun, trojice přihlášené na místě – 450 korun. 

Prezentace: od 11.30 hodin v kanceláři závodu ve sportovním areálu Pod Lipou.

Trať: rovinatý okruh o délce 21,5 kilometru: Zavadilka – Chodouny – Polepy – Vrutice – Svářenice – Vrbice – Vetlá – Kyškovice – Zavadilka.

Ceny: první tři družstva v  kategorii ženy, rodiny (podmínkou je, aby měl každý účastník své kolo, pokud bude dítě na sedačce, bude trojice odměněna pouze za účast), podle součtu věku závodníků: do 50 let, do 90 let, 91 až 120 let, 121 až 150 let, 151 až 180 let, 181 až 210 let, nad 211 let. Ocenění si odnesou i nejmladší a nejstarší účastník.

Více informací: na webu www.kcr.cz.

Pořadatel si vyhrazuje právo nutných změn rozpisu závodu z důvodu nepředvídaných okolností. Startovní čísla se vydávají nejpozději 30 minut před startem prvního z družstev. Zdravotní sestru a sanitní vozidlo zajistí Podřipská nemocnice Roudnice nad Labem.

Jede se za otevřeného silničního provozu. Závodníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu. Cyklistická přílba je povinná. Každý účastník jede na vlastní nebezpečí a zodpovídá za nehody a jejich následky. Doporučuje se průkaz zdravotní pojišťovny a žádoucí jsou stejné dresy členů družstva. Před startem podepíše každý účastník prezenční listinu, za nezletilé účastníky jeden z rodičů. Jízda za motorovými vozidly, či přidržování se jich bude potrestáno diskvalifikací celého družstva.

 Velké poděkování patří Městu Roudnice nad Labem i firmám Vinařství Podrábský, NUTREND, Žampionárna Agaricus, Rodinný minipivovar Ctiněves, Cukrárna a kavárna Dortletka, Květiny Drdák, Vraňany Farma Hanč. Všichni jsou srdečně zváni. 

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Informace o sportovních akcích v regionu najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Naši partneři -
- Reklama -