Pátek, 17 května, 2024
14.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiDivadelní piknik v Litoměřicích opět chutnal!

Divadelní piknik v Litoměřicích opět chutnal!

Litoměřice – Patnáct položek ve dvoudenním menu nabídl během pondělí a úterý letošní „Divadelní piknik“ litoměřické ZUŠ. Přehlídka, která vždy shrnuje to, co kantoři s žáky v literárně dramatickém oboru nastudovali, je pro zúčastněné cenným zdrojem poznání.

„Zahrajou si všechny soubory, předvedou věci, které jsou hotové i rozpracované. Prostě vyzkoušíme si, jestli jdeme správnou cestou. A děti získají zkušenosti, které jinak než při veřejném vystoupení nedostanou,“ uvedl učitel LDO Pavel Vágai.

Ve veřejném hlasování získala nejvíc hlasů filmově stylizovaná gangsterka „Výzva“. Hrálo se v Divadélku Minimax i v zahradním areálu ZUŠ, o přestávkách zpříjemnili účastníkům návštěvu písničkáři Jirka Konvrzek a Ondřej Preclík a tanečnice TO.

Piknik měl také další důležitý moment. Aleš Pařízek, který vedl obor dvacet let, předal symbolicky klíče své nástupkyni Tereze Rozmarové. „Nastal čas vydat se novým směrem, nahrála tomu i moje životní situace. Ale byly to krásné roky, budu vzpomínat s hrdostí a láskou, poznal jsem spoustu úžasných mladých lidí. A taky doufám, že jsem je i něco naučil,“ komentoval svůj odchod Aleš.

„Vážím si nabídky, chci přidat své zkušenosti, základ bude ale podobný. Nejdu do neznáma, prostředí znám, protože se ZUŠkou spolupracuji už delší dobu,“ reaguje Tereza s tím, že se na práci s dětmi těší. Sama divadlo hraje, je vedoucí místního ochotnického souboru.

LDO se v litoměřické ZUŠ učí téměř 100 žáků, většina z nich si na Pikniku zahrála.

Text a foto: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -