Úterý, 19 března, 2024
2.7 C
Litoměřice
DomůKulturaV Lovosicích zahájí výstavu grafik Jiřího Suchého

V Lovosicích zahájí výstavu grafik Jiřího Suchého

Lovosice – V LOVO galerii, která se nachází v přízemí Centra kultury Lovoš, bude ve čtvrtek 30. června v 18 hodin slavnostně zahájena výstava grafik spoluzakladatele legendárního divadla Semafor – Jiřího Suchého. Přijďte se podívat a přiťukněte si s ostatními na zdárný průběh výstavy!

Vernisáže se zúčastní členové Divadla Semafor. Výstava bude v LOVO galerii k vidění až do konce prázdnin.

Jiří Suchý je básník, textař, spisovatel, klaun, herec, filmař, zpěvák, skladatel, hudebník, režisér a grafik. Spolupracoval  s Miroslavem Horníčkem a s Ivanem Vyskočilem, později vytvořil autorskou dvojici s Jiřím Šlitrem. Od roku 1975 je jeho divadelní partnerkou Jitka Molavcová.

Divadlo Semafor založil Jiří Suchý spolu s Jiřím Šlitrem a Fendinardem Havlíkem v 1959. Ještě o rok dřív Jiří Suchý založil s Ivanem Vyskočilem Divadlo Na zábradlí.

Jiří Suchý sbírá přilby, secesní pohlednice, památeční lžičky, obrázky z poutí a spoustu dalších předmětů. Je hrdým dědečkem dvou vnuků, žije ve vile na Ořechovce a stále aktivně tvoří.

UDÁLOST NA FACEBOOKU je ZDE.

Úvodní foto: Oficiální webové stránky Jiřího Suchého.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -