Čtvrtek, 28 března, 2024
11.4 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyExsbormistrovy narozky oslavily zpěvem

Exsbormistrovy narozky oslavily zpěvem

Litoměřice – Hudební gratulaci připravil k pětaosmdesátinám svého zakladatele a exsbormistra Vladimíra Frühaufa litoměřická Cantica Bohemica. Na pátečním koncertu na hradě sbor zazpíval skladby,  které měl  pan profesor v oblibě,  i písně ‚nové‘.

Koncert by nebyl úplný bez toho, aby se jubilant nepostavil před „svůj sbor“, pomyslnou taktovku mu v závěru předala Dominika Valešková, která po něm sbor vede.

A Vladimír se do staronového úkolu bez ohledu na věk pustil s patřičnou vervou – tak jak jej pamatujeme z dřívějška. Za Smetanovu „Mou hvězdu a „Přiletěly vlaštovičky“  sklidili potlesk a obdiv publika. A to ještě nebylo vše – v závěru se Cantica rozšířila o řadu bývalých členek, které na narozeniny exsbormistra dorazily. Byly mezi nimi i ty, které měl v dnes už legendárním sboru Máj.    

„Byl to pro mě mimořádný zážitek, děkuji a jsem moc rád, že sbor pokračuje a že nezůstává stát na místě,“ hodnotil V.Frühauf. Gratulace člověku, který se do povědomí nejen našeho regionu zapsal jako vynikající sbormistr, pedagog, skladatel a organizátor hudebního života, nebraly po koncertu, ani na následujícím večerním rautu v Pivovarském sále konce.

Vladimír tam přítomné potěšil svými vzpomínkami, vtipnými postřehy a zážitky z cest a vystoupení se sbory.  A dokonce si za kytarového doprovodu Ády Škardy také zazpíval.  A na konec vlastně ještě jednou zadirigoval. To když děvčata rozezněla pivovar písní „Nebeští kavalérové“… 

Text a foto: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -