Sobota, 27 dubna, 2024
11 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiZUŠ Lovosice zve na „Hudební maraton za školou“

ZUŠ Lovosice zve na „Hudební maraton za školou“

Lovosice – Lovosická Základní umělecká škola  všechny srdečně zve na poslední veřejnou akci v letošním školním roce. Ve středu 22. června se koná „Hudební maraton za školou.“ Velkolepý koncert pod širým nebem startuje ve 14 hodin.

V programu se postupně představí všechny hudební nástroje, které škola vyučuje. Vystoupí celá řada žáků.

Aktuálně se v lovosické základní umělecké škole mohou žáci naučit hrát například na klavír, violoncello, housle, saxofon, trubku nebo třeba na lesní roh. Škola přijímá ke studiu děti už od pěti let.

Povinnou součástí studia hudebního oboru je v Lovosicích souborová či komorní hra, která umožňuje žákům získání zkušeností s dosahováním cíle společnou prací. Na škole funguje celá řada souborů – pěvecký sbor Happy Voices, kapela Enkláva, instrumentální soubory a komorní seskupení různého obsazení.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -