Středa, 24 dubna, 2024
6.6 C
Litoměřice
DomůZprávyČerná kronikaPolicisté kontrolovali i to, jak přecházejí chodci. Rozdali pokuty

Policisté kontrolovali i to, jak přecházejí chodci. Rozdali pokuty

Litoměřicko – Také na Litoměřicku probíhala ve středu 15. června 2022 krajská dopravně bezpečnostní akce. Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou.

Tentokrát se více zaměřili především na vzájemnou ohleduplnost cyklistů, chodců a řidičů motorových vozidel. U motoristů kontrolovali správné předjíždění jízdních kol, především dodržování bočního odstupu, povinnosti užití znamení o směru jízdy při předjíždění a dohlíželi na zákonem stanovené rychlosti. U cyklistů je zajímal pohyb na pozemních komunikacích, kontrola zákazu jízdy po chodníku a konzumace alkoholických nápojů nebo jiných návykových látek. U chodců pak jejich viditelnost a bezpečné přecházení komunikace.

Celkem bylo zkontrolováno 19 vozidel a zjištěno 14 přestupků. Celková výše uložených pokut překročila částku 9 tisíc korun.

Při kontrolách policisté řešili 4 přestupce – chodce, kteří přecházeli mimo přechod pro chodce a dále jednoho chodce, který přecházel přes železniční přejezd v době, kdy svítilo světelné výstražné zařízení. Jeden cyklista se dopustil přestupku nevyhovujícím technickým stavem svého bicyklu. Dvě osoby nepoužily během jízdy bezpečnostní pásy a v jenom případě nebyl použit zádržný systém. U jednoho z řidičů bylo zjištěno, že držel v ruce hovorové zařízení během jízdy.

Jedním závažnějším jednáním řidiče se bude dále zabývat správní orgán.

Potěšujícím výsledkem akce je, že u žádného z kontrolovaných nebylo zjištěno požití alkoholu nebo drogy.

Autor: Pavla Kofrová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -