Čtvrtek, 25 dubna, 2024
9.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceRoudnice nad LabemV čele Nemocnice Roudnice Peter Kysela

V čele Nemocnice Roudnice Peter Kysela

Roudnice nad Labem – V čele Nemocnice Roudnice nad Labem stane zkušený zdravotnický manažer Peter Kysela. Jeho cílem bude navázat na zahájenou investiční výstavbu v Roudnici a připravit podmínky pro další růst kvality péče, včetně akreditace nemocnice.

„Nemocnice Roudnice má z našeho pohledu velký potenciál a investice do jejího dalšího rozvoje patří mezi jednu z priorit celé skupiny,” říká k manažerské změně Barbora Vaculíková, generální ředitelka skupiny Penta Hospitals. Firma jen letos v Roudnici nad Labem investuje téměř 80 milionů korun a s dalšími projekty počítá i v nadcházejících letech.

“Úkolem nového vedení nemocnice bude promítnout tyto investice do rozvoje poskytované péče a především do její kvality. Cílem je, aby se Roudnice znovu stala renomovaným a vyhledávaným zdravotnickým zařízením s vysokým kreditem ve vybraných oborech.”

Právě v oblasti kvality poskytované péče a řízení provozu si s sebou nový ředitel Peter Kysela přinese do Roudnice nad Labem největší kapitál. Bohaté zkušenosti nasbíral hlavně jako ředitel Nemocnice Vršovice, která se pod jeho vedením dokázala z malého pražského zdravotnického zařízení vypracovat až do pozice renomovaného pracoviště specializovaného na ortopedii, rehabilitaci a následnou intenzivní péči. Dnes Nemocnice Vršovice patří, v některých oblastech, dokonce k evropské špičce v oboru.

A jedním ze záměrů, které si s sebou Peter Kysela do města nad Labem přináší, je i nastartování spolupráce a vzájemná synergie mezi oběma zařízeními. „Stavět chceme na pevných základech, které v Roudnici již jsou. Je tady velmi kvalitní porodnice, chirurgické pracoviště, rehabilitace, interna a další pracoviště poskytující velice kvalitní péči a služby o pacienty,” říká nový ředitel Nemocnice Roudnice.

Z užší vazby mezi oběma nemocnicemi, které od sebe dělí jen pár desítek minut jízdy autem, bude profitovat hlavně pacient. „Jedním z cílů je například rozšíření spektra operačních výkonů a tím i zlepšení jejich dostupnosti pro pacienty z Roudnice a okolí. Stejně tak se chceme zaměřit na kvalitu poskytované péče a v horizontu dvou let získat akreditaci pro nemocnici.”

Jedním z prvních jednání, které v nové funkci Peter Kysela plánuje, je i návštěva roudnické radnice, při které chce vedení města informovat o dění v nemocnici a záměrech svých i skupiny Penta Hospitals.

„Nemocnice slouží primárně lidem z Roudnice nad Labem a okolí, takže dobrou spolupráci s místní samosprávou považuji za základ,” uzavírá nový ředitel s tím, že vedle provozu nemocnice dojde řeč i na možnost spolupráce při náboru zdravotnického personálu.

Peter Kysela má více než desetileté manažerské zkušenosti v oboru zdravotnictví. Vystudoval obor managementu ve Spojených státech a je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze. V minulosti stál ve vedení soukromé polikliniky a v současné době zastává funkci ředitele Nemocnice Vršovice, která je součástí skupiny Penta Hospitals.

Autor: Vladislav Podracký

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -