Pátek, 26 dubna, 2024
5.9 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiSulejovice tuto sobotu oslaví 770. výročí

Sulejovice tuto sobotu oslaví 770. výročí

Sulejovice – V sobotu 18. června obec Sulejovice oslaví 770. výročí. Program se měl původně uskutečnit už v loňském roce, ale byl přesunut kvůli tehdejší nestálé epidemické situaci. První písemná zmínka o Sulejovicích se totiž objevuje v roce 1251, kdy jsou připomínáni Štěpán a Pavlík Kaplířové ze Sulevic.

Program na fotbalovém hřišti v Sulejovicích začne v 10 hodin fotbalovým zápasem Staré gardy TJ Slavoj Sulejovice s fotbalovým týmem Arabela, složeným ze známých osobností. Diváci se tak mohou těšit na Martina Maxu, Petra Vojnara, Michala Gulyáše, Kamila Emanuela Gotta či Romana Skamene. Na zápas naváže zábavný program.

Ve 14 hodin se slova ujmou moderátoři Zdeněk Lukesle a Jiří Beneš a odpoledne začne vystoupením Krušnohorské dudácké muziky. Na ni naváže pohádka pro děti v podání divadla Krabice. Program okoření Historické obrazy, ztvárněné moderátory s nadsázkou a humorem. Podvečer zpříjemní vystoupení kapel Wanastowi Vjecy revival a Olympic revival a vrcholem večera bude koncert Vládi Hrona a ohnivá show. Na závěr zahraje kapela Colors. Na své si přijdou i děti, pro které bude připraven skákací hrad, malování na obličej, vystoupení klauna a zábava s balonky.

Obec Sulejovice se nachází jeden kilometr jihozápadně od Lovosic. Dnes zde žije necelých 800 obyvatel. Najdeme tu základní školu s I. stupněm, mateřskou školku, poštu, knihovnu, kulturní dům, fotbalové a víceúčelové hřiště. Významnou kulturní památkou v obci je Kostel Nejsvětější Trojice, pocházející z 2. poloviny 14. století. V obci působí fotbalový klub, myslivecký spolek a sbor dobrovolných hasičů.

Autor: Martina Vondráková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -