Pátek, 29 března, 2024
5.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceŠtětíFotbal: SK Štětí - MFK Dobříš 6:0

Fotbal: SK Štětí – MFK Dobříš 6:0

VIDEO: SK Štětí – MFK Dobříš 6:0(3:0)   29. kolo  11.6.2022

V sobotu 11. června fotbalisté SK Štětí nastoupili ke svému poslednímu letošnímu domácímu utkání v divizní soutěži. Před týdnem remizovali na hřišti 3. celku tabulky Arsenalu Česká Lípa 3:3 vyrovnávací brankou z 91. minuty. Hosté MFK Dobříš nastoupila celá v bílém. Na 15. místě je již jasným sestupujícím. (09:10) Začalo se útočně a už v 10. minutě se nahlas hlásil o ruku Jakub Janovský, ale vyslyšen hlavním arbitrem nebyl. (17:52) V 18. minutě si pohrál s nervy diváků Michal Obrtlík, ale hostující Radek Procházka jeho chybu nepotrestal. (20:09) Osudnou se stala pro hosty 21. minuta. Krásné přenesení míče Pavlem Farym před brankou a stejně tak výstavní hlavička Marka Poláka znamenala vedení Štětí 1:0 (28:32) Důrazné napadání soupeře přineslo pro domácí ovoce po půlhodině. Rudolf Slanička zabojoval a těžil z toho Jiří Vokoun jednoduchým gólem na 2:0. (33:07) Uběhlo pár minut a stejná dvojička úřadovala znova. Akorát v obráceném pořadí s tím že zvýšit náskok domácích na 3:0 si vychutnal Rudolf Slanička  (34:57) Dobře nabito měl Muamer Mešič, Petr Víšek v brance Dobříše se ale blýsknul skvělým zákrokem. (35:25) Jedinou větší příležitost v 1. půli  si hosté připravili 10 minut před přestávkou, ale Petr Masopust měl mířidla seřízena špatně. (45:52) Druhou část zápasu začali lépe hosté a Michal Vondrka v brance jen sledoval, jestli má při střele Ondřeje Soukupa dobře postavenou  pravou tyč. (54:51) Pak ještě hlavičkoval hostující Petr Masopust po volném přímém kopu, ale výsledek se neměnil. (57:58)To přišlo na řadu o něco později. Jiří Vokoun se vydal na D1  a nezastavil ho ani zátaras v podobě brankáře. 4:0 (66:43) Až příliš snadno se do zakončení před branku Štětí dostal Petr Masopust, ale plány zhatil Michal Vondrka.  (71:04) Smůla stála na straně hostů o chvilku později. Štěpán Píša totiž trefil tyč. (73:20) To Štětí si velké starosti se střílením branek nedělalo. Muamer Mešič dobře věděl, že je gólman na výletě z branky a krásným přehozem zvýšil už na 5:0. (75:48) Šance střídala šanci, i když góly padaly jen na jedné straně. Důkazem byla druhá tyč Štěpána Píši.   (77:59) Svojí druhou branku v utkání na 6:0 vstřelil panenkovsky doprostřed branky Rudolf Slanička (85:54) Když pak hosté Robert Talůžek a Radek Procházka nedaly branku pomalu z brankové čáry tak bylo jasné, že Dobříš pojede domů s kanárem. (87:11)Všechny palce, aby padla branka, drželi diváci 3 minuty před koncem. Na hrotu útoku se totiž objevil Václav Sailer, jinak brankářská opora štětstkého týmu, který v 79. minutě nastoupil do pole a chyběl kousek, asi 3 metry a vstřelil branku. Zápas skončil 6:0 a diváci Štětí mohli hráčům zatleskat za dobře odvedenou práci v ročníku 2021/2022.

   O celkovém prvenství ve Fortuna divizi se muže rozhodnout již 1. kolo před koncem v neděli 12. června. Pokud FK Baník Most-Souš získá v Lounech bod, tak jich bude mít 63 a už nebude možno ho předběhnout. Druhé FK Neratovice-Byškovice jich mají 60 třetí FK Arsenal Česká Lípa 57. SK Štětí má bodů 45, je na 7. místě a pokud již zmiňované Louny neporazí Most-Souš, tak už ani horší být nemohou. Sestupujícími týmy na 16. resp. 15. místě jsou 3 bodový Tatran Rakovník a 19 bodová  MFK Dobříš. Třetím sestupujícím by měl  být FK Ostrov, který sice může bodově ještě dostihnout SK Slaný, ale pokud bude platit pravidlo vzájemných zápasů, tak je na tom na body a skóre hůře.

        Rozloučit se sezónou se jedou hráči SK Štětí v sobotu 18. června na hřiště Františka Kloze na Kladno, kde je čeká 4. celek tabulky domácí SK. Odjezd 7:30. Výkop 10:15.

       Den před tímto utkáním s Dobříší10. června se stará garda Sepap Štětí utkala  s  SK Sokolem Malé  Žernoseky. Zápas o 3. místo okresního přeboru. Hrálo se v Žernosekách a Sepap zvítězil 4:2. Utkání ale i sezónu krátce zhodnotil Hráč, trenér, manager v jedné osobě Jan Tyle:       

………………………………………………… 

Na úplný závěr by chtěl výbor fotbalového oddílu SK Štětí poděkovat všem hráčům, trenérům a vedoucím mužstev SK Štětí za vzornou reprezentaci klubu i města v ročníku 2021/22. Dík patří i divákům za pravidelné návštěvy a povzbuzování. Už teď se těšíme na další ročník, který začne v srpnu. Štětí do toho.

Branky: Jiří Vokoun 2, Rudolf Slanička 2, Marek Polák 1, Muamer Mešič 1

Sestava: Michal Vondrka-Pavel Fary, Michal Obrtlík, David Čada, Lukáš Janovský-Jakub     

                Janovský (60. Jiří Vacek), Muamer Mešič, Rudolf Slanička, David Mencl-Marek

                Polák (78. Václav Sailer), Jiří Vokoun

Připraveni: Petr Kovařík, Jiří Neuman

Trenér: Josef Jarolím  Vedoucí: David Lisec

Rozhodčí: Martin Linhart-Michal Mrkáček, Lukáš Martínek

Delegát: Josef Koňák   120 diváků

Hlavní pořadatel: Jiří Havner

Autor: Milan Plíšek, SK Štětí

- Naši partneři -
Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -